More

  RECENTE POSTS

  Het leed dat remakes heet

  De wereld is in de ban van remakes, reboots, spin-offs, prequels en sequels. Het is de laatste jaren zó ‘erg’, dat mensen beginnen te klagen dat er te weinig goede originele films uitkomen. Remakes kúnnen een succes zijn, maar ook een immense faal. Voor wie het niet helemaal weet; een remake is min of meer dezelfde film, maar dan met nieuwe acteurs en -tegenwoordig- een hoop CGI. Zo. Veel. CGI.

  Een van de meest recente remakes is natuurlijk Beauty and the Beast. Dit is weliswaar een live-action remake van een animatiefilm, maar je struikelt over de CGI. (En autotune. Zo. Veel. Autotune.)

  CGI

  Bij Beauty and the Beast is het gebruik van CGI natuurlijk heel logisch, want hoe krijg je anders klokken en kandelaars aan het dansen. Of het gezicht van Beast nou echt óók helemaal CGI had hoeven zijn, valt te betwisten. Zelf zou ik misschien de voorkeur hebben gegeven aan mooie grime, om zijn uiterlijk echter te laten lijken. Dat is namelijk de klacht van veel mensen; dat de CGI het er allemaal zo vreselijk nep uit laat zien. Natuurlijk zijn de technieken tegenwoordig best prachtig, maar je hebt het direct in de gaten dat je naar fake zit te kijken. Er is toch altijd een soort traagheid die gewoon opvalt. Klik hier voor de trailer van één van de bekendste CGI-filled films die je vast wel kent.

  Remakes

  Er zijn films die… al wat ouder zijn, maar die bij een remake compleet verpest zouden worden door de CGI. Tenminste, dat is waar ik bang voor zou zijn bij het volgende lijstje:

  • Gremlins
  • the Neverending Story
  • Labyrinth
  • Hook
  • Back to the Future
  • Beetlejuice
  • Edward Scissorhands

  Er zijn er natuurlijk nog veel, veel, veel meer, en die kun je in de comments plempen!

  We zijn nog lang niet klaar met de remaketrend, want er staan er nog een heleboel gepland. Bij sommige denk je: “Maar… why?” In de volgende video zie je tien remakes waarvan je niet wist dat die op stapel stonden. Een tipje van de sluier en meteen de grootste OMGWTF: Memento. Deze geniale mindfuckfilm uit 2000 IS AL PERFECT. En briljant! Waarom in sliertsnaam een remake? Niet gezien nog? Doen! Voordat hij verpest wordt door CGI…

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  5 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  5 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Frodooh
  Lid
  04/05/2017 - 16:30 16:30

  Gelukkig is de remake van ‘De Gebroeders Leeuwenhart” mislukt.

  Bismarck
  05/05/2017 - 09:34 09:34

  Qua CGI denk ik aan Buck Rogers, Jaws, Alien en Indiana Jones. Verder kan ik er met mijn hersens niet bij waarom niemand grof geld wil verdienen met een rerun van Magnum π.

  Sjofels de Pofels
  05/05/2017 - 09:48 09:48
  Sjofels de Pofels
  Antwoord aan  Sjofels de Pofels
  05/05/2017 - 10:09 10:09
  Wtrdk
  Lid
  05/05/2017 - 10:13 10:13

  Eén van m’n favo films (http://www.imdb.com/title/tt1139797/) heeft een zeer goede, Amerikaanse, remake (http://www.imdb.com/title/tt1228987/). Niet beter, maar wel goed. Mèt wat minimale CGI, terwijl het origineel zonder CGI is.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN