More

  RECENTE POSTS

  Laat taakstraffen voortaan mantelzorg ontlasten

  Na de decentralisatie van de thuiszorg en het beheer van het pgb is het duidelijk dat gemeenten op een berg geld zitten en daar het liefste op blijven zitten. Niet voor niets wordt het budget op het gebied van persoonlijke zorg compleet uitgekleed terwijl er bij veel gemeenten wel geld over blijft.

  Dat is allemaal prima te begrijpen: tenslotte moeten gemeenten ergens geld vandaan halen om hun imagoprojecten en city marketing mee te financieren. En als ze dat niet doen blijven ze achter bij de rest van de gemeenten. Dat kan natuurlijk niet, en daarom – oneens als we het met het zorgbeleid zijn – komen wij weer eens met een oplossing: veroordeelden met een taakstraf.

  Gemiddeld krijgen mensen met een taakstraf allerlei dingen te doen waar we normaal gesproken mensen van MBO1 voor inzetten tegen een minimumloon, of -beter nog- via een sociaal werkbedrijf tegen veel minder dan minimumloon. Dan moet je denken aan onkruid schoffelen of graffiti weghalen, of een ander soort taak dat de week erop weer opnieuw gedaan kan worden omdat zowel onkruid als graffiti sneller terugkomt dan je het weg kunt halen. En ja, dat is prima werk voor MBO1-werknemers. Hoe moeten die weten dat ze vorige week dezelfde muur voor niets hebben schoongespoten?

  Maar voor mensen met een taakstraf is dat mensonwaardig werk. Erger: het is ook een verspilling van resources. Natuurlijk kun je Jos van Rey een muurtje schoon laten spuiten, maar is het niet veel handiger als je hem gewoon inzet om de incontinentieluier van je oma te vervangen? Juist. En daar hebben we het over: competente krachten om het zorgbudget te ontlasten (en je oma, als zij dat eerst zelf gedaan heeft). Dus daarom: laten we voortaan taakstraffen zoveel mogelijk in de zorg inzetten. Dan hoeven mantelzorgers iets minder te doen.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Bismarck
  16/08/2016 - 11:57 11:57

  Ja top! Van die net niet net wel minderjarige gastjes die een taakstraf krijgen voor het beroven van zelfstandige omaatjes of straatgeweld (omdat het hun eerste veroordeling is) inzetten om halfdemente omaatjes te helpen. Vooral als er dus helemaal niemand anders beschikbaar en daarom geen supervisie is. Dat gaat helemaal goed komen, ik voel het gewoon.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN