More

  RECENTE POSTS

  Jacqueline O is de domste digiconsulente op aarde

  Nou nou nou ome Reet. Zo kan ‘ie wel weer hè! Hoor ik jullie zeggen. Maar neen, zo kan ‘ie helemaal niet. Jacqueline O verdient als digiconsulente namelijk haar centen met het digitaal adviseren van ouderen en mensen die er allemaal niets meer van begrijpen.

  Dan zou je denken dat Jacqueline O wel een klein beetje begrijpt hoe de digitale wereld in elkaar steekt. Maar neen. Ze waarschuwt namelijk in de krant voor zo ongeveer de oudste phishing-truuk op aarde: een bestandje dat je via een chatprogramma naar keuze (in dit geval facebook messenger) zou moeten installeren om een leuke video te bekijken.

  Ja, maar er zijn toch genoeg mensen die niet zo veel van de Internets begrijpen en dan is zo’n waarschuwing toch nooit te veel? Eens! Ware het niet dat Jacqueline er zelf, anno 2017, ook in is getrapt:

  Ik waarschuw cliënten zelf altijd voor dit soort spam. Nu ben ik ook een keer stom bezig geweest

  Wat heeft Jacqueline namelijk gedaan. Ze heeft op een videolink in messenger geklikt. Deze link kreeg ze van iemand die wel vaker “leuke filmpjes” naar Jacqueline stuurde. Nadat ze op die link klikte, kreeg ze een pop-up met de melding dat ze iets moest installeren om de video in kwestie te bekijken. Ondanks dat bij iedereen en zijn moeder nu de alarmbellen zouden gaan rinkelen, klikte Jacqueline op de link in de pop-up, want: “Dit omzeilen en de video toch bekijken lukte niet, dus klikte ze door.”

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  6 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  6 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Puh!
  Redacteur
  10/08/2017 - 16:59 16:59
  Monade
  10/08/2017 - 17:06 17:06

  Oei! Dat is bijna net zo dom als een wordpress side maken met lazy image loading waarbij de ploatjes l-a-n-g-z-a-a-a-a-a-m… i-n-f-a-a-a-a-d-e-n… als ze in de viewport zichtbaar worden, hè reet?

  / Je wil trouwens niet weten hoeveel lokalio’s slachtoffer worden van ransomware door TOCH! STRONT!IEGENWIES! de software te installeren die door op video-linkjes te klikken naar voren popt. Inclusief ICT-bedrijven!1!1!!. De werkstudentjes van de UT en de Saxion boeren er goed van.

  Monade
  Antwoord aan  Reet
  10/08/2017 - 18:17 18:17

  Wordt alsjeblieft de eerste populaire wordpress gebaseerde webside ter wereld die images lazy load tot 1 viewport voorbij de huidige.

  Monade
  Antwoord aan  Monade
  11/08/2017 - 10:18 10:18

  Oooh1 Much beterder.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN