Flickr, u kent het wel, die enorm handige vergaarbak van foto’s van dronken wijven en Creative Commons fotootjes voor op je blogje. Nou, Yahoo! was daar al jaren de eigenaar, maar verkocht Flickr in april 2018 aan SmugMug.

Uiteraard ging er niets veranderen maar dan nu toch, want ze draaien de 1 Terabyte ruimte (makkelijk en snel) die iedereen voor grateloos kreeg van Yahoo! in 2013 terug en limiteren free accounts op 1000 foto’s. Niet onlogisch, want met alleen advertenties hou je de boel heden ten dage niet meer overeind, dus SmugMug zet vol in op betaalde abo’s. Wat wel jammer is, is dat als je meer dan 1000 foto’s in je account hebt (wat maar 3% van de Free leden doet, aldus SmugMug) dan gaan ze vanaf februari je foto’s op volgorde van leeftijd wegpleuren.

Dus als je meer dan 1000 foto’s hebt op Flickr en tevens geen zin om 6 USD per maand uit te geven, dan heb je deze kerst wat backupwerk te doen. Ergens anders online pleuren? Zoek hier een mooie nieuwe fotostek uit, kom je een foto van je zus tegen, de comments staan wagewijdbeens voor je open.

4

Reaguur dan!

Gewoon even inloggen om te reaguren
avatar
Plaatjes
 
 
 
Audio en Video bestanden
 
 
 
3 Reacties
1 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Roel ZwaarWeirdoinventorFlepz0rReet Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
Reet
Eindbaas!

Wat een flickrs!!!

Weirdoinventor

Daarom noemen ze dat toch ook wegflickren?

Roel Zwaar
Eindbaas!
Roel Zwaar

Wat flickeren ze mij nou? Waar moet ik nu heen met mijn pr0nverzameling?