More

  RECENTE POSTS

  Morgen gaat er een raket de ruimte in en dat kun je hier live zien!

  Nog ongeveer 21 uur wachten en dan gaat morgen om 19:32 uur, een satelliet de ruimte in. En niet zomaar een satelliet, maar de HiberTwo van het Nederlandse Hiber. Hollands glorie wordt op de SpaceX Falcon 9 gebonden en vervolgens snoeihard de ruimte ingeblaft.

  En dat Hiber bestaat uit een lading mensen met best een boel ervaring in het opzetten van succesvolle bedrijven, dus het valt niet uit te sluiten dat dit best een volgend succesvol Nederlands project gaat worden. Tot nu toe is namelijk het meeste wat je in de media leest over “Internet of Things”-projecten vooral veel gelul in de ruimte, hier geen gelul, maar wel de ruimte in.

  Idee is dat ze een wereldwijd satellietnetwerk neerzetten waarmee (ook op plekken waar geen telefoonnetwerk ligt) apparaten data kunnen doorgeven. Ze leveren het modem (dat zonder opladen tot 10 jaar blijft werken en data blijft doorgeven) en rekenen minder dan 5 dollar per jaar, hun satellieten vangen die data op en leveren dat af via een grondstation bij de gebruikers. Satellieten overigens die het formaat van een schoenendoos hebben. Meer over de IoT cases die ze voor zich zien op hun site, verder stellen ze hun netwerk beschikbaar voor creatievelingen (meer hier) en hier nog wat artikelen over de achtergrond. Je hebt nog 24 uur om popcorn te halen voor de lancering! Die ga je morgen overigens HIERRRR zien.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  teringbibber
  Lid
  27/11/2018 - 23:06 23:06

  Oehh, Nederland gaat de ruimte in! Werd hoog tijd na het inmiddels uitgebluste TomTom. Chapeau! *haalt kaasplankje en plop*

  Weirdoinventor
  Lid
  28/11/2018 - 07:41 07:41

  Klinkt wel een beetje als een niche product. Je krijgt namelijk geen live verbinding met internet, je gooit een upload op een satteliet die het bij zijn volgende rondje om de aarde afzet bij een grondstation dat het naar jouw cloudlicatie doorstuurt. Het is dus een service voor als jouw baas je via satteliet telefoon laat weten dat Everest beklimmen best leuk is hoor maar hij toch echt voor vrijdag die presentatie moet hebben. Met groeiende coverage van verschillende soorten concurrerende datanetwerken en met beloofde kosten onder 5 euro per jaar plus een batterij die tien jaar mee moet gaan (wat, is dat een strontium atoombatterij ofzo?) zie ik eigenlijk niet waar er hier geld verdiend gaat worden. Het klinkt een beetje te goedkoop om waar te zijn. (Zelfs met het superlage gewicht van de daadwerkelijke satellieten.) Maar ik ben dan ook geen IT’er of zakenpersoon/geldverdiener natuurlijk.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN