More

  RECENTE POSTS

  Is 70% van het Bitcoinnetwerk zo lek als een mandje?

  Cryptocurrencies, we hebben het er al vaker over gehad op je Retecool. Meest bekende en bovenal de eerste (en bezig met een fijne correctie op het moment) is Bitcoin. Die worden “gemaakt” door vet lastige berekeningen te maken en wie het eerst een gewenst antwoord eruit krijgt wordt beloond met nieuwe bitcoins.

  Prima, dat doe je al een paar jaar niet meer op een papiertje met een rekenmachine, noch op je CPU, of zelfs maar op je GPU, neen, er zijn ASIC’s in elkaar gefröbeld die dat ridicuul snel doen. Een ware wapenwedloop, waarbij in de recente jaren één partij steeds groter is geworden, Bitmain. Inmiddels draait 70% van de rekencapaciteit op machines van Bitmain en met de 2 minerpools die ze controleren zitten ze op 29% van het volledige bitcoinnetwerk qua capaciteit. En met zulke macht komen ook wat nare trekjes, zo is het een publiek geheim dat Bitmain alvorens ze machines versturen, ze eerst een paar maanden laten “proefdraaien”. Hun apparatuur is eigenlijk steevast uitverkocht, wordt maanden later pas uitgeleverd, heeft redelijk wat technische issues omdat het vlot in elkaar gebeukt is, maar ze zijn de goedkoopste in berekeningen per KwH, dus iedereen blijft ze blind geld geven.

  Je merkt vervolgens ook dat de community terugduwt, want de makers van de alternatieve coin “Siacoin” dreigen nu, als Bitmain de boel probeert te verneuken, een kleine aanpassing te doen aan de software, waardoor de door Bitmain geleverde miners hele dure presse-papiers worden.

  Enniehow, 70% van de Bitcoin rekencapaciteit komt van Bitmain hardware en nu blijkt er in alle nieuwe modellen een backdoor te zitten die Bitmain de mogelijkheid geeft op afstand de boel uit te schakelen! Antbleed heet het lek en het is een beetje de dood voor het concept van decentraal “goedkeuren” van transacties, als één partij met een druk op 14 knoppen, 70% van het netwerk kan “muten”.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  6 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  6 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Monade
  23/01/2018 - 12:17 12:17

  Gelukkig zijn er nog een miljoen miljard andere cryptocoins om je zuurverdiende e-guldens aan te verkwisten.

  Maar inderdaad, een mooi gevalletje ‘I told you so’ voor de libertarian cryptocurrency-dweebs.

  bla
  bla
  23/01/2018 - 12:29 12:29

  omdat het merendeel van de bitcoins gebruikt wordt voor illegale transacties (heb penoza gekeken dus ik kan het weten) heeft de cia/nsa/pvda een noodknop in laten bouwen, is zo gek toch niet?

  Bismarck
  23/01/2018 - 12:55 12:55

  “hele dure presse-papiers”
  Naja, gezien hun energiegebruik van 1,5kW, kunnen ze ook nog als straalkacheltjes dienen.

  Weirdoinventor
  Lid
  24/01/2018 - 07:24 07:24

  Kan iemand me trouwens wat geld lenen voor de hypotheek van deze maand? Mijn guldens zijn opeens ook een kwart minder waard. (Da’s nog altijd beter dan de oude gulden, die was opeens helemaal niks meer waard.) En ze gingen net zo lekker. Ik kan je terugbetalen na de waarde spike aan het eind van de derde etappe.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  Weirdoinventor
  24/01/2018 - 09:54 09:54

  Heb jij niet zo’n hypotheek dan waarbij je gewoon de sleutel inlevert en heel hard wegrent? OK, dan moet je wel weer even ergens onderdak vinden, maar vandaag is het al 13 graden en de ergste winter is vast alweer voorbij. een plek op een camping kost haast niks deze maanden.

  Bismarck
  Antwoord aan  Weirdoinventor
  24/01/2018 - 13:16 13:16

  Tenzij je al je guldens in muntgeld bewaart, moet het moment waarop je gulden “opeens” (hoewel, meer dan 30 jaar vooruit aangekondigd) niks meer waard is nog komen. Tot die tijd is je gulden nog gewoon €0,45378 waard.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN