More

  RECENTE POSTS

  Is Het Namen & Shamen Dan Eindelijk Begonnen?

  Banken zijn nog niet half uit de door hun zelf veroorzaakte crisis geholpen met belastinggeld of er wordt al weer rijkelijk gestrooid met buitensporige bonussen loonsverhogingen (want bonussen zijn aan banden gelegd). In het boek De Verpanding, dat gaat over het leegroven van bedrijven door bankmedewerkers, werden een aantal betrokken heren van de Rabobank door het slijk gehaald door ze met naam en toenaam te vermelden in het boek. Reden voor de rechtbank in Den Haag om het boek te verbieden. George van Houts, van de Verleiders, trok dat heel slecht en plaatste een video op Facebook waarin hij de heren nog eens keurig opnoemt. Na dreigementen onder druk van de Rabobank heeft van Houts deze video inmiddels offline gehaald. Maar wat eenmaal op het Internet staat, gaat daar heel moeilijk weer vanaf, want Quote heeft de namen nog eens netjes uitgetypt. Zou het namen & shamen dan eindelijk begonnen zijn? Het verboden boek de Verpanding kun je overigens hier downloaden (inclusief een aantal sappige brieven).

  5 1 stem
  REET DEZE POTS!

  8 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  8 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  14/04/2015 - 11:29 11:29

  Als ik Quote mag quoten:
  [quote]Martijn Ewalds, Bijzonder Beheer Rabobank Maastricht. Verdacht van het ‘kapotmaken van kunsthandelaar Wim Koperberg.’

  Roel Dreesen, Bijzonder Beheer Rabobank Maastricht. Hij was handlanger van Ewalds, aldus Van Houts.

  Ruud Spierenburg, medewerker Rabobank in Sas van Gent, afdeling Bijzonder Beheer. Dit is zo’n krijtstreep die tegen klanten die failliet zijn gegaan het volgende zegt: ’Kijk, we hebben een masserende kant, maar ook een andere kant.’

  Gijs Hol, collega van Spierenburg bij de Rabobank in Sas van Gent. Een man die fraudezaken onderzoekt, en de ondernemer meteen maar even uitlegt dat hij ‘mogelijk valsheid in geschrifte heeft gepleegd.’

  Jaap Luteijn, Intern Accountmanager Bijzonder Beheer a.i. bij Rabobank Hart van Brabant. De baas van Spierenburg. Ook hij doet graag cynisch tegen in nood verkerende klanten. ‘Je plannen zijn bewonderenswaardig, maar niet bij ons. Je moet aflossen door verkoop van panden of schilderijen. Geef ons gewoon die twee schilderijen.’ [/quote]

  Frappant dat de zij die de randen van de wet opzoeken ook wonen aan de rand van het land. Hallo psychologen? Duiding graag!

  Vamos
  14/04/2015 - 11:38 11:38

  “want ze doen hun werk in opdracht van hun werkgever”
  Ja, dat doen huurmoordenaars ook.

  Illuminatus Magnus
  Antwoord aan  Vamos
  14/04/2015 - 16:25 16:25

  En Vamos gaat naar voren, ontwijkt de verdedigers, passert de doelman met gemak, loopt op het doel en scoort! En waar was Godwin? Die stond vandaag niet opgesteld.

  Ome Mc
  Lid
  14/04/2015 - 12:06 12:06

  Er zijn wettelijke regels en er zijn morele regels. Als de wet het mogelijk maakt dat je vanuit een rechtspersoon jezelf of je baas verrijkt door de levens van mensen willens en wetens naar de tyfus te helpen, betekent dat nog niet dat dat ook iets is wat zomaar moet kunnen. Banken gedragen zich als gewetenloze sociopaten en de gematigde reactie, want dat is het wel, vanuit Nederland heeft er niet toe geleid dat de cultuur daarin ook maar enigszins veranderd is. De politiek laat het afweten om de banken aan te pakken (oh, wat ben ik jaloers op IJsland)… dan moeten bankiers nu niet gaan huilen dat ze ook alleen maar hun werk doen als uiteindelijk de media het probleem op een alternatieve manier aan gaan pakken.

  Kennelijk is dit ook een goede manier, want er wordt actief tegen geageerd: blijkbaar is dit prikken waar het pijn doet. En dat moet. Nog steeds, want er verandert geen fuck.

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  Antwoord aan  Ome Mc
  14/04/2015 - 12:25 12:25

  Wat Mc prikt!

  CharlieToo
  CharlieToo
  Gast
  14/04/2015 - 13:22 13:22

  En dit komt net op het moment dat ik m’n nieuwe [s]strop om m’n nek[/s] hypotheek moet gaan afsluiten.

  teringbibber
  Lid
  14/04/2015 - 18:37 18:37

  Ik mag hopen dat het namen en shamen begonnen is. Zieke lui. Voor zover ik nog een greintje vertrouwen had in het bankwezen, is dat bij deze officieel volledig opgedroogt. It’s SCUM I tell you. Ga maar eens in de twintower van de Rabo in Utrecht samen met een paar van die dasjes in de lift staan. Ik beloof je dat je echt moeite moet doen om ze niet hun onderkaakje in de struikjes te laten zoeken als je beneden bent.

  teringbibber
  Lid
  14/04/2015 - 18:39 18:39

  En dat terwijl ze zelf he-le-maal niets kunnen! Een schilderijtje ophangen is al een timmerman huren.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN