More

  RECENTE POSTS

  Huurpauper Uit Woning Geflikkerd

  Een Amsterdammer moet op last van de kantonrechter in Amsterdam binnen twee weken zijn sociale huurwoning verlaten. Dat klinkt lullig, maar niet wanneer je leest dat de beste man zijn sociale huurwoning voor goed geld op Airbnb te huur had gezet. En niet geheel onverdienstelijk, want uit de reacties op de site van Airbnb bleek dat hij de woning al zeker 130 keer verhuurd had. Naast het feit dat de beste man zijn woning moet verlaten, mag hij ook €7.500,- boete betalen en de onderzoekskosten van €10.000,-. Hij zal door de kantonrechter ongetwijfeld ook veroordeeld zijn tot het betalen van de proceskosten, dus heeft het verhuren van zijn sociale huurwoning hem een schadepost van €20.000,- opgeleverd. Daar zijn sociale huurwoningen dan ook net even niet voor bedoeld. Volgende keer toch wat vaker Retecool lezen, dan had ‘ie wel beter geweten. Er staan overigens nogal wat woningen via Airbnb te huur in Amsterdam: zo’n 6000 stuks in het totaal. Ik ben benieuwd om hoeveel sociale huurwoningen het gaat.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  4 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  4 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Frodooh
  Lid
  11/05/2015 - 17:06 17:06

  Ja want stel je voor dat je geen ondernemer bent en dan dus ZOMAAR je zakken loopt te vullen!! inleveren die extra centen!

  Hangmat
  Lid
  Antwoord aan  Reet
  11/05/2015 - 20:36 20:36

  Eens, ondernemertje spelen doe je maar met je eigen bezit en niet met maatschappelijk vastgoed. Datzelfde geldt voor de woningbouwcorporaties trouwens. Die huizen staan daar met een sociale doelstelling..

  E.R. Deoz
  11/05/2015 - 18:35 18:35

  Het zou toch mogelijk moeten zijn om Airbnb in sociale huurwoningen te legaliseren? Ik denk dan aan een fonds voor nieuwbouw van sociale huurwoningen dat gevuld wordt door bijvoorbeeld 50% van de opbrengsten van de onderhuur. Dan wel echt goed vastleggen dat het fonds alleen daarvoor wordt gebruikt, anders krijg je straks ook nog Lambo-, Bentley- en Jaguardirecteuren.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN