More

  RECENTE POSTS

  Holland Norway Lines verneukt klanten hard

  In 2020 klonk het als een goed idee, een veerdienst tussen Groningen Eemshaven en Noorwegen. Mooie stedentripjes, meer transport mogelijk tussen Noorwegen en het noorden van Nederland. En het begon zelfs goed.

  In 2022 werd in mei het aantal van 100.000 boekingen al getopt, dus goed idee zou je zeggen, er is vraag naar. Maar, sinds begin dit jaar regent het klachten. Holland Norway Lines deelt namelijk de openbare kade met sinds januari een project voor offshore windparkbouw. En als het water te laag is kunnen de zware boten voor dat project niet uitvaren en wachten die in de haven op hoogtij. En de kade is niet te bespreken, het is simpelweg wie het het eerste is, dus sinds januari heeft HNL ladingen uitvaarten met de MS Romantika gecancelled, vaak de avond voor vertrek. En zie maar vanuit Noorwegen terug te komen als je rekent op een boot om je te brengen.

  HNL wijst alles van de hand met een verwijzing naar de algemene voorwaarden, waarin staat dat je geen compensatie krijgt als ze door omstandigheden niet kunnen varen. Nu wist HNL al maanden dat dit kon gaan gebeuren en hebben ze, hoewel toegezegd, geen plan ingediend om een eigen kade te bouwen.

  Inmiddels is het zo erg dat ze eerst verhuizen naar Cuxhaven en daarna naar Emden, beide in Duitsland. Cuxhaven is 200 kilometer van Groningen en niet goed bereikbaar met het OV. Maar dat is je eigen probleem, aldus HNL. Emden is nog steeds een pesteind verderop, maar deze week werd zelfs gekeken of de MS Romantika ook kon uitwijken naar IJmuiden. U weet wel, dat dorpje vlak bij Groningen. En wederom doen ze niets voor de klanten, zijn ze niet bereikbaar en moet iedereen het zelf maar uitzoeken. En geld terug kan niet, want de AV.

  En dat is tot op zekere hoogte waar, maar er komt een punt en wat betreft de blogbef zijn ze daar inmiddels voorbij, dat je niet meer kunt volhouden dat je de regels volgt als je het zo breed, doorlopend en stevig verkloot. Oh en ze neuken je ook nog eens met duurdere tickets vanuit Nederland bleek vorige week. Tot nader order dus zo ver als mogelijk wegblijven van de MS Romantika van Holland Norway Lines. Wat een prutsers.

  5 4 stemmen
  REET DEZE POTS!

  6 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  6 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  29/03/2023 - 14:07 14:07

  Klanthaat

  kb-dolfijn3.png
  Ketsman
  29/03/2023 - 16:41 16:41
  Laatst bewerkt op 1 jaar geleden door Ketsman
  Apekut
  Lid
  29/03/2023 - 16:44 16:44

  Mocht het ding ooit weer varen: er zit een enorm okee burgerrestaurant op die boot, met pullen bier voor 5,50 – dat lukt je niet meer in Norge.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  29/03/2023 - 17:32 17:32

  Klopt! Je kunt in algemene voorwaarden van alles en nog wat zetten. Het is volgens mij uiteindelijk aan de rechter om te bepalen of dat dan ook redelijk is en van toepassing op de situatie. Feitelijk mag je niet uitvaren als er geen noodvuurwerk aan boord is. Dan zou je als rederij kunnen besluiten om als een dag voor vertrek blijkt dat je maar voor 30% reserveringen hebt staan en je eigenlijk geen zin hebt om uit te varen het noodvuurwerk van boord te halen om zo onder je verplichtingen uit te komen, maar ik denk niet dat je daarmee heel sterk staat.

  Roel Zwaar
  Lid
  29/03/2023 - 20:49 20:49

  “En de kade is niet te bespreken, het is simpelweg wie het het eerste is, dus sinds januari heeft HNL ladingen uitvaarten met de MS Romantika gecancelled

  Mijn oprechte condoleances. Maar wel lekker goedkoop, zo’n mass-uitvaart.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN