More

  RECENTE POSTS

  Hartelijke 9/11

  Ja, de Verenigde Staten van de U Naait Het Steeds Of de America’s zijn vandaag voor dag en rouw opgestaan, want het is weer de jaarlijkse in-hun-eigen-gelijkzwelgdag bij uitstek.

  Want de relevantie van 3000 doden op Amerikaanse bodem 14 jaar terug (HOEVEEL?!?!?!!?) torent dubbel zo hard uit boven, kom, roep eens iets, de 20.000 dooie Chinezen per jaar in de kolenmijnen in .CN die alle plastic prullariafabrieken in China van stroom voorzien die weer de Wall-Mart in de VS vult met onnodige broddelwerkjes. Of de 47.500 doden door vuurwapens in de ‘MURICA tussen 2001 en 2005.

  Of zoals onze bunkerfilosoof Meneer de Greef zojuist (zonder capslock) formuleerde vanachter z’n bakje ochtendpleur:

  “…Als je er over begint is er altijd wel een droeflul die staat te snotteren dat 11 sepfuckingbloedhoerentember de dag was dat alles veranderde. Maar er veranderde niets. Behalve dan dat we opeens kapot veel vrijheden aan het inleveren zijn, dat TTIP opeens een optie is, dat we opeens ‘niets te verbergen moeten hebben’, dat we het een ok plan vinden om bommen op dorpjes te gooien, dat we het Midden-Oosten in een compleet gestoorde, niet te overziene clusterfuck gefrommeld hebben en daar nu de dobberende vruchten van plukken. Dat iedereen bang is. Bang voor alles. En die angst is bij mensen zo gewoon geworden dat het juichen om een dood kind op een strand opeens normaal gevonden wordt. Laten we het vooral niet hebben over de duizenden doden in Irak, Afghanistan, Syrië, Libië, Egypte. Laten we vooral het enorm verschrikkelijk blijven vinden, dat hele 11 september. Want het is makkelijk, overzichtelijk. Het is, hoe verschrikkelijk ook, behapbaar leed. Want waarom zou je je opwinden over MH17, gesjoemel van banken met geld dat er niet is (of wel is, maar niet daar waar het moet zijn) en de complete uitverkoop van al je vrijheden als je straks even lekker vijf minuten naar het journaal kan kijken, een stukje 11 september reportage voorbij kan zien kom, ‘jeetje wat erg’ kan mompelen en dan weer verder kan met je compleet inhoudsloze, laffe, eenzame kutleven…”

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  horrorneefje
  Lid
  11/09/2015 - 13:12 13:12

  Dat dus!!!1!

  wout
  wout
  11/09/2015 - 13:23 13:23

  Lekker relativeren. ‘Jij hebt geen honger, de kindertjes in Afrika hebben honger.’ ‘9/11 was niet erg, Irak is erg.’

  Relativeringsvermogen is belangrijk, maar vooral als je je eigen leed ermee kunt verzachten. Het heeft weinig zin om voor iemand anders te relativeren.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  11/09/2015 - 14:20 14:20

  9/11 heeft wel degelijk alles veranderd. Het zorgde voor een versnelling van de coup van dom-rechts in de VS die na de verkiezing van Bush Jr. al begonnen was. Eindelijk een goed argument om meer geld aan wapentuig uit te geven (o.a. door het eens lekker te gebruiken). Een excuus om agressief uit te halen en vervolgens de terroristische respons daarop te gebruiken om te kunnen zeggen. “Zie je wel!!!”
  Het heeft de republikeinen geen windeieren gelegd. (een taktiek die Turkije nu netjes na-aapt).
  Zelfs het onvermogen om een fatsoenlijke presidentskandidaat naar voren te schuiven is in hun voordeel. Een democratische president met een republikeins huis en senaat maakt Washington vleugellam. Ideaal voor de rechtse vrijbuiters, die toch al niets met centraal gezag ophebben. Bovendien kunnen ze Obama altijd nog de schuld geven van alles wat mis gaat.
  Zonder 9/11 had er waarschijnlijk geen chaos in het M.O. geweest en (nog) geen bankencrisis. Dat hebben die Bin Laden boys met een paar stanley mesjes toch maar mooi voor elkaar gekregen.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN