More

  RECENTE POSTS

  Hallo, daar zijn we weer

  Fuck yeah! Let all Americans demonstrate their patriotism by standing topless in front of a mirror, gritting their teeth, flexing their muscles and bellowing, “WHO’S THE FUCKING MAN? I’M THE FUCKING MAN! USA! USA! USA!” Oh,… wait a minute. Mission accomplished is nog steeds clusterfuck accomplished. Want er gaat momenteel iets goed fout in Irak. De ene na de andere stad valt de laatste dagen in handen van wat voor het gemak ISIS wordt genoemd: een club triggerhappy hakbars met een AK in hun knuisten. Het lijkt het slotakkoord te worden van een geweldscampagne die al sinds de Amerikaanse “overwinning” voortduurt in het land en die honderdduizenden het leven heeft gekost. Alleen al in 2006 ging het om 34,000 FREEDOM® HeroesTM. Dat ISIS is uiteraard maar een deel van het verhaal. Het schijnt te gaan om een allegaartje van stammen en bovenal: soennieten. U weet wel: van de club van wijlen Osama bin Hoessein, het duistere brein achter niet-9-11. Het is ook niet zo vreemd dat de eerste stad die viel aan de opstandelingen Fallujah was. De VS hebben daar nog bijzondere herinneringen aan. En anders hebben ze nog een heleboel Whiny McStumpys rondhinkelen om ze daaraan te helpen herinneren.

  clusterNa de olieoorlog hebben de VS in Irak een muppet-regering in het leven geroepen die hoofdzakelijk bestaat uit sjiieten. Die vormen de meerderheid in Irak en meer keus hadden de Amerikanen niet; of ze weer zaken moeten doen met de Ba’ath-partij en dat ging even niet. Of met de Koerden, wat weer gevoelig ligt bij NAVO-bondgenoot Turkije. Dus dan maar sjiieten, ook al onderhouden die warme banden met dat andere land dat bovenop Amerikaanse olie zit: Iran. De sjiieten vormen een uiterst zwak en corrupt bestuur, maar wat wil je, als je enige doel is om zoveel mogelijk Iraakse olie in Amerikaanse supertankers over te hevelen en je zo nu en dan een krabbeltje wilt onder een enkelvoudig onderhands aanbesteed contract voor Halliburton. Dan zit je niet te wachten op het type Merkel. Niet gek dat die gasten nu dus worden overlopen. En dat leger van ze, dat stelt geen zak voor en ze hebben ook nog eens weinig zin om te vechten. Ga er dus maar rustig vanuit dat er nog wel een paar steden zullen vallen aan “Al-Qaida”. De VS staan daarbij behoorlijk machteloos: wapens sturen heeft niet zoveel zin als het leger desintegreert – of als Iran zich ermee wil gaan bemoeien, grondtroepen sturen is uitgesloten en bombarderen lost weinig op.

  De kans is groot dat Bagdad binnen een paar dagen één grote uienpan is. Toch een beetje pover resultaat als je nog net geen triljard dollar hebt gespendeerd / je zoon daar is gesneuveld om de daders van 9-11 te straffen /de massavernietigingswapens te vinden / een gruwelijke dictator te verdrijven / de Iraakse bevolking te laten genieten van FREEDOM® en DEMOCRACY® face-first in een berg dampende stront te vallen die zo groot is dat zelfs een blinde Josti die de stallen uitmest dat ding op 100 kilometer kon zien aankomen.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  19 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  19 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Illuminatus Magnus
  12/06/2014 - 16:11 16:11

  Van die 34000 doden komen er maar een paar op conto van de Ami’s. De rest hebben ze gewoon zelf gedaan, toen Sadams harde hand er niet meer was.

  xaderp.
  Redacteur
  12/06/2014 - 16:23 16:23

  Hear hear G!

  Inderdaad, ISIS is een doekje voor het bloeden. Even terug naar 2002, het begin van de clusterfuck:

  Playing skittles with Saddam – For the hawks, disorder and chaos sweeping through the region would not be an unfortunate side-effect of war with Iraq, but a sign that everything is going according to plan.

  In their eyes, Iraq is just the starting point – or, as a recent presentation at the Pentagon put it, “the tactical pivot” – for re-moulding the Middle East on Israeli-American lines.

  en

  The hawks claim that President Bush has already accepted their plan and made destabilisation of “despotic regimes” a central goal of his foreign policy. They cite passages from his recent speeches as proof of this, though whether Mr Bush really knows what he has accepted is unclear. The “skittles theory” of the Middle East – that one ball aimed at Iraq can knock down several regimes – has been around for some time on the wilder fringes of politics but has come to the fore in the United States on the back of the “war against terrorism”.

  Jack Random
  Jack Random
  12/06/2014 - 16:27 16:27

  Als je menselijke ellende en de aantallen doden als graadmeter neemt, had men gewoon beter Sadam kunnen laten zitten.

  Ergens is het wel ironisch dat straks nota bene Iran de boel op gaat lossen.

  xaderp.
  Redacteur
  12/06/2014 - 16:28 16:28

  En Illimunati Maggi, je kraamt onzin uit. Elke dode gevallen in Irak door welk geweld dan ook sinds het begin van die oorlog komt op het conto van de VS. Die zijn dat land binnengevallen (samen met wat vazalstaatjes).

  En het dodental ligt al jaren boven de 1 miljoen burgerslachtoffers.

  Jack Random
  Jack Random
  12/06/2014 - 16:30 16:30

  Eventueel samen met Assad, en wat stille steun van Putin. Nou, dan ga af hoor, als Westen zijnde.

  Jack Random
  Jack Random
  12/06/2014 - 16:34 16:34

  Maar vergeet vooral niet: War is business, and business is good.

  xaderp.
  Redacteur
  12/06/2014 - 16:41 16:41

  Ergens is het wel ironisch dat straks nota bene Iran de boel op gaat lossen.

  Het is alleen ironisch als je werkelijk geloofd dat het Westen de goeden zijn.

  Jack Random
  Jack Random
  12/06/2014 - 16:51 16:51

  “Het is alleen ironisch als je werkelijk geloofd dat het Westen de goeden zijn. ”

  Heb ik hier nog niet iemand horen zeggen.

  De goeden bestaan niet, of belanden als eerste op de schroothoop van de geschiedenis. They are all self-serving bastards.

  Illuminatus Magnus
  12/06/2014 - 17:10 17:10

  Wat een zwakzinnig staaltje redeneren, xaderp: ga je me ook vertellen dat het de schuld van van elke moord bij de maker van het wapen ligt. Ik ga echt niet beweren dat de VS schuldloos zijn in het conflict, maar als Sjiieten en Soennieten elkaar opblazen, ligt dat niet aan George W.

  De Anschluss van de Krim is zeker ook de schuld van Obama?

  G. de Vader
  Gast
  12/06/2014 - 17:27 17:27

  Het lijkt me toch vrij evident dat King George de emmer van de beerput heeft gehaald.

  xaderp.
  Redacteur
  12/06/2014 - 17:28 17:28

  Wat een zwakzinnig staaltje redeneren

  Nee, jij dan! De meeste joden werden in WO2 vermoord door Poolse, Letse en Oekraiense vrijwilligers. Dus dat komt niet op het conto van de Duitsers. Toch?

  De Anschluss van de Krim is zeker ook de schuld van Obama?

  Ja, zij hebben de “revolutie” georkestreerd en de Russische reactie daarop (annexatie Krim) is daarom de schuld van de VS.

  majava, ook hier.
  12/06/2014 - 18:41 18:41

  Precies. En zonder Duitsers had je ook geen collaborateurs in Nederland. De NSB is de schuld van de moffen. Hangt portret van ome Mussert recht.

  N=1
  N=1
  Lid
  12/06/2014 - 18:54 18:54

  En Roy Donders is de schuld van Oranje!

  Illuminatus Magnus
  12/06/2014 - 19:01 19:01

  En de Oranjes zijn de schuld van Napoleon!

  Hmm, het lijkt erop dat het Zwartepieten vroeg begonnen is dit jaar.

  /badoem tssssj

  xaderp.
  Redacteur
  12/06/2014 - 20:55 20:55

  De stemming zit er in ieder geval goed in daar in Irak. Ziet er eerder uit als een bevrijding dan als een bezetting door Al Quaida.

  xaderp.
  Redacteur
  12/06/2014 - 20:56 20:56

  Het heeft verdomme ook 11 jaar moeten duren, komen wij aan met onze lullige 5 jarige bezetting door de moffen.

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  13/06/2014 - 09:14 09:14

  Progressie heet dat, Xaderp.

  Carpa
  13/06/2014 - 10:45 10:45

  Dus eigenlijk concluderen sommigen van jullie dat Saddam zo gek nog niet was? Da’s pas ironisch.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  13/06/2014 - 11:15 11:15

  In het Midden Oosten lijkt het erop of alleen een meedogenloze dictator de boel kalm kan houden.
  Zodra die wegvalt snijdt de ene helft de andere de keel af omdat ze weliswaar in dezelfde God geloven, maar er onenigheid is over de exacte kleur van z’n onderbroek.
  De massa is eeuwenlang dom gehouden en met religie geïndoctrineerd en tegen elkaar opgezet.
  Vaak bewust ja, want waar strijd is valt veel geld te verdienen.
  Onder VN toezicht plaatsen en 20 jaar lang met seculiere scholing een nieuwe generatie opbouwen zou helpen, maar dat gaat nooit lukken. In de veiligheidsraad is er altijd wel een partij te vinden die daar niet veel wijzer van denkt te worden.

  Wat overblijft is zorgen dat er snel een alternatieve vorm van energie gevonden wordt. Vervolgens de boel helemaal aan z’n lot overlaten en zien wie er over 30 jaar als overwinnaar uit de zandbak te voorschijn komt. Als je je er niet meer mee bemoeit laten de Hakbars ‘de beschaafde wereld’ misschien ook met rust (tenzij natuurlijk een Amerikaanse wapenfabrikant het liever anders ziet en weer opdracht geeft met een stok in de mierenhoop te gaan porren).

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN