Kent u het VK? Dat is zo’n beetje het meest Eurosceptische land dat in de EU zit. Britten haten de EU. Politici die willen scoren kraken de EU af. Dat is niet een populistisch trendje van de laatste paar jaar omdat er een EU-grondwet geintroduceerd werd, nee, dat zit ze in het met worstvet en lauw bier vermengde bloed.

EU-haat is al zo lang een dingetje dat het in de jaren 80, die van de 19e eeuw ja, al politieke humor was om op TV te spotten met het gevoelige spelletje dat Britse politici spelen door in de EU samen te werken en in het thuisland te proberen op de anti-EU-gevoelens in te spelen.

Intussen zijn ze daar zover in doorgeslagen dat er een heus referendum over een Brexit komt. Daar krijgt het anti-EU kamp in Nederland een buitengewoon harde plasser van en loopt daar dag in dag uit mee te zwaaien, onder andere omdat een aantal mensen denken dat de 2 referenda rond dezelfde tijd iets met elkaar te maken hebben. Ze hebben ongeveer net zoveel met elkaar te maken als luizen in je schaamhaar en knettersex in de kofferbak van een Volkswagen Up! In beide gevallen komen er genitalia, of in dit geval stembiljetten, aan te pas maar verder moet je de twee niet willen verwisselen.

Dat eurosceptische Groot-Britannië doet dat dan ook niet en sluit gewoon een defensiedeal met Oekraïne. Sturen ze wat extra manschappen heen en organiseren een extra trainingsmissies. Deden ze al, trouwens, maar dat gaan ze nu nog meer doen. Want zorgen dat een handelspartner een beetje z’n land onder controle kan hebben in plaats van ze aan Russische invasiemachten ten prooi te laten vallen kan namelijk best zonder dat je meteen volledig aluhoedjestijl de weg kwijt raakt en ALLES ziet als een bedreiging van je eigen soevereniteit.

Weer een referendumpots? Ja duh, daar krijgen we voor betaald! Ehhh… Daar zijn we vóór. Jullie dus als het goed is ook. Zo potsen wij alle referendumposts hier. Daarnaast zijn we hier dan juist weer geen fan van schreeuwende politici die continu in de slachtofferrol zitten. Ons van oplichterij beschuldigen kan (en doen mensen ook) op Twitter en priveberichten met samenzweringstheorieën kunt u (en doen mensen) ons sturen op Facebook, maar dan wel pas nadat u onze pagina gelikt heeft.
0 0 stemmen
REET DEZE POTS!
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Caduchon
Caduchon
Lid
18/03/2016 - 19:26 19:26

¨EU-haat is al zo lang een dingetje dat het in de jaren 80, die van de 19e eeuw ja, al politieke humor was om op TV te spotten met het gevoelige spelletje….¨

Ze waren er vroeg bij qua tv, daar aan de andere kant van de sloot…