More

  RECENTE POSTS

  Gelekt: Nieuw VPRO programma in Tanzania

  De redactie van uw aller Retenkoels heeft de hand weten te leggen op de eerste opnamen van een nieuwe VPRO serie. De, voorlopig, 10-delige serie speelt zich af in Tanzania en vertelt het relaas van een stel lokale rekels die grappen en grollen uithalen met toeristen. Ook onze vrienden van de Telegraaf kregen de beelden toegespeeld, en citeren lustig uit de pilot aflevering die via het Darknet volop verkrijgbaar is ende verspreid wordt.

  Een dame (Arjan Ederveen) spreekt tegen bewoners van een dorp en geniet zichtbaar van het tafereel dat ze aanschouwt, “Fantastische mensen!”. De tolk/gids van het gehucht (een glansrol van Michiel Romeijn) vertaalt de tekst dan tegenover de dorpelingen als, “Tanzanianen moeten eens ophouden met zeuren over honger”. De verbouwereerde blik van de lokalo’s wordt nog eens dik aangezet door een gastrol van de onlangs overleden Marnix Kappers als de minister van Toerisme, Jumanne Mshembe. Die komt op hoge toon Romeijn de les lezen, die zelfs bij het dramatische ontslag niet uit zijn rol van gids valt.

  Inmiddels is de VPRO in een lastig parket gekomen door de BBC, die de opnames voor waar heeft aangenomen, zo lijkt. De pilot wordt gezien als een poging president John Magufuli te imiteren en belachelijk te maken, en de Tanzaniaanse regering neemt de zaak dan ook hoog op.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN