Er staat een neushoorn in uw huiskamer. Wat nu?

3
1952

We kennen het allemaal wel: je gaat een avondje stappen en wordt de volgende ochtend wakker in een vreemd huis, met naast je iets dat het midden houdt tussen Gollem en de Golem en hebt geen idee hoe je er terechtkwam en of je er mee geneukt hebt. Of je hebt zeven dagen thermonucleaire diarree van een broodje dat je midden in de nacht met je dronken hoofd bij een shoarmatent kocht. Eentje die zijn waren aanprijst als ‘Recht uit het Graf van Toetanchamon’.  Dit is echter niets vergeleken met wat iedereen op deze aardkloot een keer overkomt: je strompelt ‘s morgens je huiskamer in met een kater uit de hel, en er zit een neushoorn (zwart of wit, niet racistisch worden, hè) op de bank. Hoe krijg je dat beest in vredesnaam weer je huis uit zonder dat je buren het zien? Vroeger belde je prins Bernhard, maar die neemt al een tijdje niet meer op. Omdat Retecool de mens graag helpt, hierbij een simpele handleiding.

Blijf rustig!

Uw eerste gedachte zal zijn om uw armen in de lucht te gooien en schreeuwend van angst rondjes te gaan rennen door het huis, tot u uitglijdt en door het raam naar buiten dondert. Doe dit niet. Niet alleen weten de buren dan direct dat er iets aan de hand is, ook zullen ze al snel de politie bellen en dienders hebben verbazend weinig begrip voor mensen met een neushoorn in hun huiskamer.

Rustig blijven is de boodschap. Neushoorns staan er namelijk om bekend dat ze niet van schreeuwende mensen houden. Het dier zal u niet opeten (neushoorns zijn veganisten), maar de kans dat het beest u vertrapt is ernstig aanwezig. En, nou ja, die hoorn hè. Op een enkele fetisjist onder u na, wilt u die niet in uw aars.

hoorn
Niet de bedoelde hoorn

Stel de neushoorn op zijn gemak

Om te voorkomen dat de neushoorn u aanvalt, zult u het dier dus ook rustig moeten houden. Als u een vogel heeft, is het een goed idee om die aan de neushoorn aan te bieden. Neushoorns houden ervan als er vogels op hun hoorn gaan zitten. Dan maken ze een zacht knorrend geluid en gaan tevreden in een hoekje zitten. Heeft u geen vogel, probeer het dan met een halve kip. Ook worden neushoorns rustig van het geluid van wuivend gras, harpmuziek en wierook.

vogel
Zoek de vogel

Geef de neushoorn een dekentje

Zodra de neushoorn tevreden in een hoekje zit, leg er dan een dekentje overheen. Zorg er echter wel voor dat de neushoorn niet in slaap valt, want die beesten snurken zó hard dat de buren dan alsnog de politie bellen. Het dier af en toe heel snel een foto van Patricia Paay laten zien houdt het wel wakker. Doe dit echter ook niet te vaak, want dan zit u alsnog snel op de hoorn van het in blinde paniek dwars door de muur rennende beest.

Het dier het huis uit krijgen

Dit doet u in alle gevallen pas laat in de avond, om de buren niet te alarmeren. In veel gevallen werkt het als je tegen de neushoorn zegt dat er aan de overkant van de straat een savanne ligt. Neushoorns zijn erg bijziend, dus ze zien al snel een strategisch geplaatste hooibaal (iedereen heeft wel een hooibaal in de schuur), of een pak vaatdoekjes aan voor Afrikaans grasland. Enkele neushoorns, zo zult u merken, trappen hier niet in. Voor deze groep zijn er andere oplossingen.

Maar dan gespreid
Savanne

Fop de neushoorn

U kunt de neushoorn door middel van enkele al dan niet gePhotoshopte plaatjes wijsmaken dat hij helemaal geen neushoorn is, maar een hond. Hierna is het dier vrij simpel aan te lijnen en uit te laten. Tijdens deze wandeling gooit u dan een stok weg, waar de neushoorn enthousiast achteraan zal rennen. Vervolgens vermomt u zich als een struik of een sneeuwpop. De neushoorn zal u dan met de stok in zijn bek voorbij rennen en de straat uit galopperen. Op dat moment kunt u zich met zijdelingse bewegingen voorzichtig weer naar huis begeven en de deur goed op slot doen.

neushond
Zeg “WOEF!”
neusobama
© Terrierman

Ten einde raad?

In extreme gevallen, als niets lukt en de neushoorn pertinent weigert uw woning te verlaten, is er tot slot nog een laatste mogelijkheid. U doet eerst een telefoon na, waarna u zich met uw toestel naar een andere kamer begeeft. Hier houdt u een verwoed gesprek tegen uw telefoon, waarna u teruggaat naar de huiskamer en tegen de neushoorn zegt dat de moeder van het dier aan de telefoon is en zegt dat hij direct naar huis moet komen. Dit kan echter fout gaan, want neushoorns zijn, zoals bekend, enorm bang voor hun moeder. Er is bij deze methode dus een kleine kans dat het beest dwars door de muur naar buiten rent, waarna de buren de politie zullen alarmeren en u alsnog in de problemen komt. In de meeste gevallen zal dit echter goed gaan.

telefoonhoorn
Ook verkrijgbaar met hoorn

U ziet, een neushoorn uit uw woonkamer krijgen is moeilijker dan een aap poep laten gooien, maar alleszins makkelijker dan een discussie over Zwarte Piet.

 

Retecool draagt dieren uiteraard een warm hart of een hete BBQ toe. Taart zelf heeft meer met vrouwen en boterhammen. U kunt ons altijd lastig vallen over onze levenskeuzes op Facebook.

0 0 stemmen
REET DEZE POTS!
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hangmat
Lid
18/01/2016 - 10:01 10:01

Als er bij mij ‘sochtends een neushoorn in de kamer staat bied ik m altijd een glas whisky aan… Als de sfeer dan wat is opgeklaard stel ik voor om nog wat meer te drinken en samen naar de kroeg te gaan. rond 09:30 uur kan ik er dan tussenuit knijpen en rustig naar kantoor rijden.. meestal werkt dat wel..

Xloph
18/01/2016 - 10:51 10:51

Hou dan ook ‘s nachts je katteluikje dicht!

Brinkmeister
18/01/2016 - 13:02 13:02

Ik heb ‘m maar gewoon laten staan. De parkiet leek het wel gezellig te vinden en hij (denk ik, ik durfde niet te checken) leek me wat betere inbraakpreventie dan een hond. Fuck de buren, ik laat ‘m lekker in hun tuin schijten.