More

  RECENTE POSTS

  “Die misdienaartjes lokten het uit”

  Uit het Nederlandse onderzoek naar misbruik in de kerk bleek dat je als wees beter naar een willekeurig pleeggezin kon worden gestuurd dan naar een door katholieke priesters beheerd weeshuis, omdat je in die weeshuizen een veel grotere kans had misbruikt te worden.

  Uit dat statistische feit blijkt dat er iets grondig mis is met die priesters en hun ethos. Wereldwijd gingen priesters de fout in. Maar waarom haalde de bisschoppen dan niet de bezem door deze kerken en instellingen? Bisschop Cunningham van Syracuse, New York, lichtte een tip van de sluier op tijdens zijn getuigenis onder ede in een rechtszaak van een ex-misdienaar tegen een van zijn priesters, toen hij antwoordde: Die kinderen zijn ook schuldig aan het misbruik.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Sequal
  Sequal
  21/09/2015 - 00:42 00:42

  De priesters, met god en de kerk aan hun zijde in die tijd, vernamen dat al hun verdorvenheden konden rekenen op vergiffenis (oftewel “een oogje toe”) van bovenaf. Hun pedoseksualiteit werd beschouwd door de congregatie als niet bestaand, een fout in het menselijk wezen en/of een vreselijke zonde waar de gene in kwestie heus wel weer overheen komt en voor vergeven zou kunnen/gaan worden. Ze hadden even buiten de slachtoffers gerekend.

  De jongetjes, misdienaars, vertrouwd in de handen van de vertegenwoordigers van datgeen de ouders het meest vertrouwden, namelijk God, het Allerhoogste dat ze zich konden voorstellen… juist die mensen ontfermden zich over hun zonen. Met alle gevolgen van dien.

  Zo is er een verhaal bekend van een man, een priester, een dienaar van God, die een jongetje onder zijn hoede had en ‘s nachts, als niemand keek, zijn verstijfde lid met duivels genoegen en met nietsontziende kracht tussen de nietsvermoedende billetjes van een jongetje, die door zijn ouders daar ook maar geplaatst was.. zijn verstijfde lid gewoon in de anus van dat jongetje stak.

  En dat jongetje… nu 37 jaar, spreekt nog steeds van de enorme pijn die het deed en de schaamte over wat er gebeurt is en hoe hij probeert zijn leven op te pakken maar hoe hij er wel nooit overheen zal kunnen komen.

  De priesters, met god en de kerk aan hun zijde…. Ik vervloek ze. Tenminste zij die fout waren en zijn. En ik vervloek alles waar ze voor staan en iedereen die ze in bescherming heeft genomen.

  Sequal
  Sequal
  21/09/2015 - 00:54 00:54

  Voor de rest wil ik zeggen dat de nieuwe lay-out enorm kut is.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN