More

  RECENTE POSTS

  De totale incompetentie van de Nederlandse overheid

  De Nederlandse overheid… Je kan niet met, maar je kan ook niet zonder. Neem bijvoorbeeld Nicole Stolk-Luyten. Deze binnen de overheid banen-hoppende dame, is op 1 september 2012 benoemd tot plaatsvervangend secretaris-generaal van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Dat doet ze inmiddels al 3 jaar, dus dan kan je verwachten dat mevrouw op z’n minst iets begrijpt van integriteit.

  Haha, denk verder, we hebben het hier over iemand die na haar studie direct bij de overheid is gaan werken en dus geen flauw idee heeft hoe de wereld werkelijk in elkaar zit. Mevrouw is deed in 2014 onderzoek naar belangenverstrengeling tussen de overheid en twee omstreden ICT consultants. Want overheid en ICT gaat, zoals iedereen hier inmiddels wel weet, niet goed.

  Nicole Stolk-Luyten was als plaatsvervangend secretaris-generaal van het ministerie van Veiligheid en Justitie uiteraard de aangewezen persoon om dit onderzoek te leiden, want ze kende de consultant behoorlijk goed en dat houdt de lijnen lekker kort. Op het moment van het onderzoek organiseerde Stolk-Luyten namelijk, MET DEZE TWEE OMSTREDEN ICT-CONSULTANTS een uitwaai sessie op Schiermonnikoog. Vroeger gingen maffiaklanten naar Yab-Yum, tegenwoordig gaan ze naar Hotel van der Werff op Schiermonnikoog.

  Nicole Stolk-Luyten begrijpt niet dat dit voor problemen kan zorgen en dat ze op deze manier onmogelijk een onafhankelijk onderzoek naar belangenverstrengeling kan doen, want zo zegt ze:

  “…Het zijn zakelijke contacten, geen vrienden. Bovendien gaan anderen op het ministerie over de contracten met ICT-bedrijven. Ik doe niet direct zaken…”

  Daarbij gingen de sessies niet over concrete contracten, maar slechts over het “uitwisselen van informatie”. Oh, noemen ze het tegenwoordig zo. Ook na deze exclusieve sessie met twee consultants, ging Stolk-Luyten regelmatig nog met geselecteerde andere bedrijven op dergelijke exclusieve uitwaai/informatie uitwisselsessies. Bonk Bonk Bonk, ik ga even in een hoekje een stukje zitten huilen naar demense toe.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  E.R. Deoz
  05/09/2015 - 15:00 15:00

  Begrijp het dan Reet, het maakt niet uit hoeveel gratis dingen je krijgt van bedrijven. Een beetje ambtenaar is helemaal niet te corrumperen, dat heet professionaliteit!

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN