More

  RECENTE POSTS

  De NPO heeft een visie! Televisie!

  De NPO heeft een visie! Televisie! Ja, inderdaad mensen. De aanbieder van onze dagelijkse porties staatstelevisie heeft als een ware toekomstziener de toekomst voorspeld. En die toekomst heet Digitenne! U weet wel, dat systeem dat via de ether voorgeprogrammeerde kutprogramma’s in immer storende crappy kwaliteit uitzendt (en in de toekomst nog kuttere programma’s zal blijven uitzenden), op tijden dat u het niet kunt, of wilt zien. “De Nederlandse Publieke Omroep wil zijn televisiezenders NPO 1, 2 en 3 vanaf 2017 in hoge kwaliteit aanbieden via de ether”. Aldus de voorzitter van de raad van bestuur van de NPO, Henk Hagoort, donderdag op het Mediapark Jaarcongres. Ja, u las het goed. BAM! Keihard in je gezicht geïnnoveerd! DE toekomst van de TV is het aanbieden van voorgeprogrammeerde meuk op NPO 1, 2 en 3! IN TWEEDUIZENDZEVENTIEN! Echt, ik moet extra wasmanden aanschaffen om bij toerbeurt in te gaan zitten janken.

  Bovenstaande had ik willen schrijven, maar ik deed het niet. Omdat ik me de totaalverbazing had kunnen besparen als ik gewoon even de bio van in het verleden levende gristenfundi innovator/toekomstziener Henk Hagoort had gelezen…

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  5 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  5 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  E.R. Deoz
  18/06/2015 - 17:29 17:29

  Beeldkwaliteit van Digitenne is inderdaad niet best, maar zo storingsgevoelig is het niet. Met een goedkope antenne op een oude dvd-speler of broodrooster (zolang het maar van staal is) heb je prima ontvangst. Beeldkwaliteit zou al een stuk beter kunnen als ze afstappen van MPEG2, dat is techniek van 20 jaar geleden.

  Ik ben er zeker niet op tegen dat je de publieke omroep zonder abonnement kan ontvangen en DVB-T2 is momenteel de goedkoopste manier om dat te regelen.

  Dat Hagoort niets snapt van de interwebs was ondertussen wel duidelijk, maar dat maakt dit nog geen idioot plan.

  E.R. Deoz
  Antwoord aan  Meneer van Dale
  18/06/2015 - 17:39 17:39

  Zal wel te maken met KPNs vergunning voor Digitenne, die loopt dan af en KPN heeft absoluut geen zin om te investeren in DVB-T. Dus tot KPN is opgehoepeld zitten ze opgescheept met oude meuk.

  MadDieu, drukt zijn snor
  19/06/2015 - 07:57 07:57

  Henk Hagoort: waarvoor hij ‘Wijsheid van het vlees’ tot stand bracht, een verhandeling … … zich tegen de scholastiek keert.
  Scholastiek betreft een logische manier van denken in tegenstellingen, een vorm van dialectiek.

  GIJ ZULT NIET DENKEN !!!
  (en al helemaal niet ongecontroleerd en/of stiekem een blik naar buiten werpen.)

  Bismarck
  19/06/2015 - 12:49 12:49

  Op zich is er niks mis met DVB-T (die storende crappy kwaliteit is iig niet mijn ervaring). Het probleem is dat bijna alle providers aan koppelverkoop doen (internet + TV met vaak ook nog telefoon voor praktisch hetzelfde bedrag als internet alleen). Aangezien DVB-T eenrichtingsverkeer is, is het dus voor telefoon en internet niet erg geschikt en moet je als enigszins moderne mens er altijd nog een internet-abbo bij pakken, waar je dus alweer bijna altijd TV bij door de strot geduwd krijgt.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN