More

  RECENTE POSTS

  De Kerk van het Vliegend Spaghettimonster heeft miljoenen, zo niet duizenden leden.

  Korte update, want na veel feesten en andere dingen raken zelfs godheden verveeld, dus wie zijn wij gewone stervelingen om niet toe te geven dat er nog wel iets te melden valt. Nog geen week na het openen van de Nederlandse Kerk van het Vliegend Spaghettimonster zijn er inmiddels duizenden leden en dan ook nog sympathisanten.

  Qua media-update kon u hier gisteren al terugkijken naar Pastafari met Pauw. Een halve dag later stond dat fragment ook bij de Roze Buren. Eerder vanavond deed ondergetekende een stukje bij het altijd chaotische en onvoorspelbare Nerd Alert. Het programma van pastafari Erik de Vlieger, Opvliegers, doet ook mee. Dat wordt vannacht om 0:00 uitgezonden en Eerwaarde Bas Taart zit as we speak Club Maté op een ongezond tempo te drinken omdat hij z’n nachtrust gaat opofferen ter meerdere eer en glorie van Zijne Heilige Slierterigheid.

  Intussen heeft de voorzitter van de kerk een ID aangevraagd met een foto mét het heilige hoofddeksel en dat belooft behoorlijk spannend te worden. Of de aanvraag in behandeling wordt genomen weten we op dit moment niet, maar het citaat: “Maar één ding… er is moar een god…” kwam voor in het gesprek. Gek genoeg kwam die niet van de voorzitter van de snelst groeiende religie van Nederland, dus mag u in de comments raden wie die uitspraak wel deed in een aanvraagsgesprek voor een ID-kaart.

  Intussen is niet iedereen blij met de media-aandacht die er voor de prille, en nog steeds niet erkende, kerkorganisatie is. Waar eerder de kritiek uit de hoek van een martelwerktuigvererende religie kwam, zien we vandaag de fanatieke Moslim Shabir Burhani, Sharia-voorstander, zich druk maken:

  https://twitter.com/ShabirMaiwand/status/660708507356909568

  Geeft niet hoor, Shabir, maar zoals de Dalai Lamai stelt in Losse Kanonieken, Veelgestelde Vragen 33: “Wij proberen tolerant omtrent jouw meningen te zijn, kun je op z’n minst proberen die van ons te tolereren?”

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  8 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  8 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Ei Neus
  Ei Neus
  Lid
  01/11/2015 - 23:55 23:55

  Belangrijker in zaken van religie – en het onderhouden van een goede mentale hygiëne in een breder verband – dan de waardering van de juiste mensen is de afkeer van de juiste mensen,

  Daarom lijkt mij de bijdrage van dhr. Burhani aan de Kerk van het Vliegende Spaghettimonster uitermate waardevol. Waarvoor een vriendelijk dank je wel.

  Alpha Kenny Wun
  02/11/2015 - 11:34 11:34

  Ik blijf het initiatief van harte steunen hoor, maar als ik de aandacht van de afgelopen week zo voor mezelf samenvat:
  – Taart en oprichter kwamen niet echt uit de verf bij Pauw.
  – De gelovigen die de inconsequentie van hun opvattingen zouden moeten inzien zien het niet.
  – De intelligentia die het zouden moeten snappen, snappen het niet.

  Gevolg is dat je al snel als een stel carnavalsvierders wordt neergezet ipv een groep die serieus een punt probeert te maken.
  Tenzij de kerk het voor elkaar krijgt om in de media serieus in discussie te gaan met een waardig debater van een ander geloof, geef ik het weinig kans.

  Misschien kan iedereen een donatie doen om mediatraining te verzorgen voor de voorgangers van CoFSM NL Chapter?

  Maar hé, het heeft in elk geval een leuke foto van Georgina V met vergiet op haar knar opgeleverd. Laat haar nu nog maar er een leuke (serieuze) column over schrijven in NRC.next!

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  Alpha Kenny Wun
  02/11/2015 - 17:34 17:34

  Sonja en Hanneke onder ‘intelligentia’ plaatsen is wellicht wat vergezocht.
  -Als iemand niet begrijpt wat hier de boodschap is,
  -Als iemand niet ziet dat alles wat je belachelijk vindt aan deze religie bloedserieus gevonden wordt bij andere religies.
  -Als iemand denkt dat het uitsluitend gaat om een stel gasten die zichzelf leuk vinden.
  dan is er sprake van een wat beperkt denkraam. Alpha’s hebben daar wel vaker last van, bejaarde Alpha’s al helemaal.

  Je moet je boodschap niet aanpassen omdat een deel het niet snapt. dat is namelijk een hellend vlak. Voor je het weet ben je het in “Jip en Janneke” taal aan het voorkauwen en wordt je als een stel zeurpieten afgeserveerd.

  Hangmat
  Lid
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  02/11/2015 - 21:32 21:32

  nou, nou.. ik zie de grap ook wel maar de presentatie is nogal knullig, zeg nou zelf. Leuk voor de kleine lols maar het was pas echt leuk geworden als de pastafari’s net als de “echte gelovigen” serieus rechten ogv artikel 6 waren gaan claimen. Dat kunnen ze op deze manier wel vergeten. KvK.?. Als die je al niet willen… I suspect a cunning plan..

  Alpha Kenny Wun
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  03/11/2015 - 10:58 10:58

  Hoho, ik snap de boodschap prima en vind ook niet dat die aangepast moet worden. De presentatie kan beter in mijn optiek.

  Daarnaast doelde ik met intelligentia niet specifiek op Hanneke G & Sonja B, al was de reactie bij Pauw wel een duidelijk teken dat de boodschap niet overkomt.

  Zeurpieten zijn we volgens mij allemaal hier op RC en liever dat, dan als clowns te worden afgeserveerd.

  Bismarck
  Antwoord aan  Alpha Kenny Wun
  02/11/2015 - 19:13 19:13

  “het heeft in elk geval een leuke foto van Georgina V … opgeleverd”
  Waarvoor hulde!

  horrorneefje
  Lid
  02/11/2015 - 15:30 15:30
  George Knight
  George Knight
  Lid
  06/11/2015 - 12:23 12:23

  Cool bezig, retecool. Het wordt steeds grappiger als mensen met belangen in de godsdienstsector hun kritiek gebruiken om zich binnen hun eigen sector te profileren. Niks menselijks is hun vreemd. Uiterst grappig zo’n Burhani. Kritiek op de Kerk van het Vliegend Spaghettimonster (KVS) is best, zoals kritiek op elke religie, vereniging of levensovertuiging best is. Maar de bewering dat de KVS het minder serieus bedoelt en daarom minder serieus genomen dient te worden slaat de plank mis. De KVS is exact zo serieus als elk ander kerkgenootschap omdat het evenveel afstand tot God bewaart als elk ander kerkgenootschap. Is het zo simpel? Ja, zo simpel is het.
  https://georgeknightlang.wordpress.com/2015/11/06/is-de-afstand-tot-god-afwijkend-bij-de-kerk-van-het-vliegend-spaghettimonster/

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN