Sliertverdomme! We zijn weer terug bij af. Jullie dachten dat er schot zat te komen in de strijd van het Vliegend Spaghettimonster tegen de religieuze onderdrukking ten faveure van Christenen, Moslims en Joden, he? De kerk kregen we er uiteindelijk door bij de KvK, mede dankzij de BN-er leden en sympathisanten die ons hielpen wijdverbreide aandacht te krijgen om de inschrijving te laten lukken. Maar nu staan wij, Pastafarianen, voor de uitdaging van een nieuwe onderdrukker: de Rijksoverheid zelf.

Willekeurige sympathisant
Willekeurige sympathisant

Was er bij de Piratenpartij laatst nog feest omdat ze het voor elkaar hadden gekregen de eerste ID-kaart met het Heilige Hoofddeksel (hoewel?) te scoren, bereikte ons vandaag het nieuws dat er een officieel advies bestaat vanuit het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties om dit te weigeren.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) heeft vernomen dat gemeenten aanvragen ontvangen voor reisdocumenten waarop een pasfoto met een vergiet op het hoofd is geplaatst. De aanvragers stellen daarbij de ‘Kerk van het Vliegend Spaghettimonster’ aan te hangen. U wordt nadrukkelijk geadviseerd deze aanvragen af te wijzen.

 

In deze gevallen is er geen sprake van een godsdienst of levensbeschouwing, waarvoor een uitzondering op het niet bedekken van het hoofd geldt. Het ministerie van BZK wijst u er op dat dit namelijk door geen rechtscollege is vastgesteld. Als u dergelijke aanvragen ontvangt kunt u deze afwijzen.

Willekeurig lid
Willekeurig lid

Jawel, hier staat impliciet dat de KvVSM geen godsdienst of levensbeschouwing is. Dat gedeelte van de uitzondering is namelijk per definitie zo. Dus of uw geloof in Zijne Slierterigheid een godsdienst is, bepaalt minister Plasterk wel even voor u, totdat er een rechter zegt dat wat u gelooft een godsdienst is. Gelijke behandeling: het blijft moeilijk.

0 0 stemmen
REET DEZE POTS!
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Roel Zwaar
Gast
28/07/2016 - 21:25 21:25

KUNT afwijzen. Nu nog even op zoek naar de gemeenten die NIET afwijzen, want ze hebben vrije keuze.