More

  RECENTE POSTS

  De Hand van Rod 3: Troostfinale

  Een 14-0 zege van Nederland op Argentinië was er nodig om mij van de laatste plaats in de pool op het werk te houden, maar helaas faalde het Nederlands elftal jammerlijk in die missie. Na de 7-1 van de Duitsers op Brazilië kreeg ik nog even hoop op een volgend wereldwonder, maar bij Nederland-Argentinië was na een kwartier spelen al duidelijk waar de wedstrijd naar toe ging: naar weer een penaltyserie. Twee ploegen die allebei niet durfden aan te vallen omdat ze bang waren om harakiri te plegen. Dan is 0-0 zo logisch als een blauw oog na een klap op je kanis. De gouden pik van Van Gaal bleek toch gewoon van vlees en bloed: geen beslissende wissel dit keer.

  Ik kan vrede hebben met de uitschakeling. Ook ik behoorde tot grote groep sceptici die van mening waren dat het Nederlands Elftal weinig te zoeken had in Brazilië. Een verdediging vol eredivisievoetballers? Dat leek me zoiets als een overstroming proberen tegen te houden met een paar vloeitjes. De Spaanse en Chileense killers zouden ons veel te machtig zijn. De rest is geschiedenis en die geschiedenis duurde tot de halve finale en daarvoor verdient de ploeg een groot compliment. Hoe ze het deden, deden ze het, en hier en daar was er over geluk niet te klagen, maar dit elftal had een hoog ‘het komt wel goed’-gehalte. Daarom wanhoopte ik niet in de ‘dieing seconds’ tegen Mexico en tegen Costa Rica. En ook gisteren dacht ik lange tijd dat het allemaal nog wel goed zou komen maar helaas, de boys kunnen naar huis.

  O nee… Toch niet.

  Ze moeten de troostfinale nog spelen….

  De troost-fi-na-le…..

  Ik heb toiletdames in de kroeg vrolijker een ondergekotste plee zien schoonmaken dan dat ik voetballers ooit op een zweem van spelvreugde in een troostfinale heb kunnen betrappen…

  De troostfinale…

  Alsof je de hele wedstrijd achter het mooiste meisje van de kroeg hebt aangejaagd en dan uiteindelijk aan het eind van de avond maar een beetje verloren staat te tongen met haar lelijke vriendin omdat het mooie meisje door je rivaal is geschaakt… In plaats van het mooie meisje moet je dan dus maar je verlies nemen en naar huis gaan.

  Dat is de essentie van een troostfinale….

  Troostfinales zijn voor niemand leuk, niet voor de spelers en niet voor het publiek. Hoogstens voor de kassa van de FIFA. Kom op zeg… 22 voetballers die eigenlijk in gedachten al met hun fotomodellenvriendinnetjes op een tropisch strand aan een heel erg sterke cocktail liggen te lurken… Jongens die daar met een kop staan alsof ze net een bedorven gebakkie hebben gegeten….

  Ga ik daar naar kijken?

  Ik denk dat ik zaterdagavond wel wat beters te doen heb.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  7 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  7 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  fishbowl
  11/07/2014 - 12:36 12:36

  [img]http://i.imgur.com/8A9ZH59.gif[/img]

  Jerome Vermaelens
  Jerome Vermaelens
  Gast
  11/07/2014 - 12:45 12:45

  De enige ploeg die in de finale mag staan ist Deutschland. Gewoon die fop-wedstrijden schrappen en direct overgaan tot de prijsuitreiking.

  hetiskoers!

  dM. Onepisch.
  dM. Onepisch.
  Gast
  11/07/2014 - 14:07 14:07

  Naar huis gaan?
  Nee man.
  Gewoon het lelijke meisje neuken,.

  G. de Vader
  Gast
  11/07/2014 - 16:10 16:10

  Ik zou er ook voor willen pleiten dat als twee ploegen toch op penalties aansturen, ze dat moment gewoon naar voren halen. Dit was gewoon zonde van je avond.

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  11/07/2014 - 23:28 23:28

  Moeten we Brazilië troosten dan?

  Weirdoinventor
  Lid
  11/07/2014 - 23:46 23:46

  Er is maar één ding te halen daar voor de oranjes, en dat is een morele tweede plaats door Brazilië harder te ownen dan de Duitsers. Maar dat gaat niet gebeuren, want Brazilië moet de wedstrijd wel serieus nemen om niet gelynched te worden.

  Nickolaas Change
  12/07/2014 - 10:39 10:39

  “Ik kan vrede hebben met de uitschakeling.”
  Uitschakeling OK. Maar je vergeet dat Nederland daardoor tegelijkertijd ook de het onofficiële wereldkampioenschap kwijtraakte. En dat is een veel gevoeliger verlies!
  http://www.ufwc.co.uk/2014/07/netherlands-0-0-argentina-arg-win-4-2-on-pens/

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN