More

  RECENTE POSTS

  Darwin in actie: nep-wodka claimt levens

  In Rusland zijn bijna 50 Russen gestorven na het drinken van nep-wodka. In Irkoetsk stierven de verstokte drinkers door het nuttigen van badolie waar methanol en anti-vries in zat. Hoewel op het etiket vrij duidelijk te lezen was dat badolie niet geschikt is voor consumptie, is wodka, nep of echt, aldaar klaarblijkelijk een primaire levensbehoefte. Negen wodkaliefhebbers liggen nog in kritieke toestand in het ziekenhuis. Darwin is dus flink op dreef.

  Anti-vries

  In het zelfgestookte drankje zat niet alleen methanol, maar ook anti-vries. Duidelijk mag zijn dat een menselijk lichaam niet berekend is op dergelijk gif. In het ziekenhuis liggen nog 9 mensen met vergiftigingsverschijnselen en in de Siberische stad is inmiddels de noodtoestand uitgeroepen vanwege dit incident. Alle slachtoffers komen uit dezelfde wijk waar ze vermoedelijk in dezelfde winkel de illegale drank kochten. Voor veel Russen is wodka een primaire levensbehoefte, maar hun portemonnee laat de aanschaf van normale wodka niet toe. Daarom gaan ze op zoek naar alternatieven die wat milder zijn voor de karige beurzen.

  Nep-wodka

  Er is in Rusland een flinke handel in zelfgestookte alcoholische versnaperingen, iets wat deze tientallen levensgenieters helaas fataal is geworden. De rommel die verkocht wordt als wodka is soms gewoon levensgevaarlijk. Zelfs wij in Nederland weten dat. De wegen van Darwin zijn echter ondoorgrondelijk. Een expert weet overigens te vertellen dat zo’n twaalf miljoen (!!!1!!een!!!) Russen zulke surrogaatalcohol nuttigen. De gebeurtenis wordt een ‘tragedie’ genoemd en inmiddels zijn er al wat arrestaties verricht. Er is ook een enorm zinvol verbod op de verkoop van producten die alcohol bevatten, maar die niet bestemd zijn voor consumptie. Je kunt dan vermoedelijk denken aan nagellakremover, terpentine en ovenreiniger, iets waarvan elke totaaldebiel kan bedenken dat je dat niet moet zuipen, maar soit. We kunnen alleen maar hopen dat gezond verstand uiteindelijk zal triomferen.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  11 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  11 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Ketsman
  19/12/2016 - 18:42 18:42

  Ah, een linkloos topic van de anti-methanol lobby. Klaarblijkelijk om te verduitseren dat persoonlijke hygiëne levensgevaarlijk is.

  Bismarck
  Antwoord aan  Ketsman
  20/12/2016 - 10:00 10:00

  Ik snap het artikel toch al niet. Afgezien van de herhaalde info dat Wodka blijkbaar in Rusland een eerste levensbehoefte is, maar dat dure merkwodka kopen er voor de meeste Russen niet in zit, zodat ze het moeten doen met wat de stokers en andere criminelen voor een tiende van de prijs aanleveren, meent Terra desondanks een les te kunnen lezen over zelfreinigend vermogen. En dat terwijl Wodka (al dan niet met ethanol, methanol of glycerol erin) harstikke kleurloos is en je aan de drank ook niet zo goed kan proeven welk mengsel van alcoholen er nou precies in zit.

  Ik hou het op flameclickbait met voorbedachte rade.

  Ketsman
  Antwoord aan  Bismarck
  20/12/2016 - 10:25 10:25

  Hey, een medeguurder! Het leek erop dat iedereen zich had ingesloten in de badkamer.

  Avad Acadabra
  Avad Acadabra
  Gast
  Antwoord aan  Ketsman
  20/12/2016 - 12:33 12:33

  Het is toch ook stom om fake shit te zuipen als je weet dat er rommel in zit? Dan kun je toch bedenken dat dat gevaarlijk kan zijn. Terra haalt gewoon die domheid aan.

  Ketsman
  Antwoord aan  Avad Acadabra
  20/12/2016 - 12:55 12:55

  Hey badmeester, je stinkt uit je bek.

  Bismarck
  Antwoord aan  Avad Acadabra
  20/12/2016 - 22:15 22:15

  En hoe weten de drinkers dat er rommel in zit? Juist, dat weten ze niet. En daarom is Terra’s stukje gemakzuchtig. Captain Hindsight to the rescue als het ware.

  Ketsman
  Antwoord aan  Bismarck
  20/12/2016 - 22:46 22:46

  Dat je daar nog zoveel woorden aan vuilmaakt. Wat is hier begeurd met die flame mentaliteit? Wat geeft reet jullie te drinken?

  teringbibber
  teringbibber
  Gast
  20/12/2016 - 14:21 14:21

  Ziet er niemand een morbide gezichtje in die wodka-uit-de-fles topicfoto dan?

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  21/12/2016 - 11:22 11:22

  Wacht maar tot de gemiddelde Rus de Aldi-aanmaakblokjes ontdekt. Hoppa, op een groot bord, cocktailprikkertje erin en gezellig samen voor de buis oppeuzelen.

  Monade
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  21/12/2016 - 12:16 12:16

  Tip: in Kikkoman zoutarme sojasaus zit ook een (minieme) hoeveelheid ethanol.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  Monade
  21/12/2016 - 15:53 15:53

  Je kunt beter de zoute versie promoten. Daar krijg je tenminste dorst van zodat je nog meer Kikkoman gaat drinken.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN