More

  RECENTE POSTS

  D66 wil meldplicht voor geradicaliseerde ‘wandelende tijdbommen’

  Mensen die religieus geradicaliseerd zijn maar niet vastgezet kunnen worden, zouden zich volgens D66 verplicht moeten melden bij de gemeente zodat de overheid weet waar ze zijn. Ook zouden de autoriteiten deze ”wandelende tijdbommen” moeten volgen.
  Dat zei D66-leider Alexander Pechtold zondag in het televisieprogramma Buitenhof. Nederlanders die actief lid zijn van bijvoorbeeld een orthodoxe Christelijke stroming en zich op agressieve wijze expliciet negatief uitlaten over in Nederland legale zaken zoals abortus en euthanasie moeten volgens hem de cel in. Daarnaast is er ”een grote groep” die wel geradicaliseerd is maar niet meteen anderen aanzet tot geweld tegen bijvoorbeeld artsen die zich inlaten met euthanasie en abortus en ook niet in ons land in de cel terecht komt. Burgemeesters weten vaak niet wat ze met deze mensen aanmoeten, aldus Pechtold.
  Gemeenten moeten volgens hem meer mogelijkheden krijgen om hen in de gaten te houden, bijvoorbeeld via een meldplicht. De geradicaliseerden, die soms ook traumatische ervaringen hebben, moeten ook verplicht naar een zorginstelling kunnen worden gestuurd om ervoor te zorgen dat ze hun psychische problemen kwijt raken, zei Pechtold.
  De D66 leider is samen met de leiders van de andere oppositiepartijen in de Tweede Kamer ongerust of de politie en inlichtingendienst AIVD in deze tijd van terreurdreiging wel genoeg geld en gespecialiseerde mensen hebben. Premier Mark Rutte herhaalde vrijdag dat dat het geval is. De oppositie pleit al langer voor extra geld voor de diensten. Volgens Rutte is dat nu niet nodig. Het kabinet heeft eerder al wel afgesproken onmiddellijk geld vrij te maken op het moment dat extra budget toch nodig blijkt.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  4 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  4 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Ome Mc
  Lid
  01/02/2015 - 15:26 15:26

  Dat kan natuurlijk veel efficienter. Als je nou gewoon iedereen die een bepaalde religie aanhangt, die het er (lui: zoek maar op TPO) toch zelf naar gemaakt hebben, in bepaalde wijken zet en misschien zorgt dat ze ook iets herkenbaars bij zich dragen mochten ze buiten die wijken moeten komen… Daarnaast kan je natuurlijk ook €75 bieden voor het aangeven van geradicaliseerde christenen, dan weet je tenminste zeker wie in die bepaalde wijken in de gaten gehouden moeten worden – of zich tegen de doctrine in buiten die wijken schuilhouden.

  Illuminatus Magnus
  01/02/2015 - 17:20 17:20

  Of, zoals ik net las: wandelende tijdbommen moeten zich melden, maar dan wel op het partijkantoor van het CDA.

  Weirdoinventor
  Lid
  02/02/2015 - 10:03 10:03

  Doet het altijd goed in politiefilms dit. “Ik heb geen bewijs, maar ik weet dat je wat van plan bent, en ik hou je in de gaten.” De wijze les is vervolgens dat je eerste voorgevoel altijd correct was, en dat je je door niets of niemand, zelfs niet je eigen ontslag, moet laten tegenhouden om mensen te stoppen.

  Als je niks gedaan hebt, heb je niks gedaan. Dat is het nadeel maar vooral ook het voordeel van een eerlijk rechtssysteem.

  Incator
  Incator
  02/02/2015 - 11:30 11:30

  [quote]Volgens Rutte is dat nu niet nodig. Het kabinet heeft eerder al wel afgesproken onmiddellijk geld vrij te maken op het moment dat extra budget toch nodig blijkt.[/quote]

  Bij de GGZ valt misschien wel wat te halen. Verzin nog eens iets leuks met een eigen bijdrage ofzo?

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN