More

  RECENTE POSTS

  Bindende kijktip voor vanavond: Zembla, over de oplichtingspraktijken van Capgemini

  Trouwe lezers van Retecool weten het al langer: Overheid en ICT gaan niet samen. Toen niet, nu niet, en straks ook niet. Dat is helaas pindakaas, want de overheid blijft het toch proberen en dat kost ons, de belastingbetaler, jaar in jaar uit tientallen, zo niet honderden miljoenen euro’s.

  Veel van die honderden miljoenen euro’s gaan al jaren richting de inmiddels bekende boefjes van Capgemini. Zo ontwierp Capgemini voor de Sociale Verzekeringsbank (SVB) een systeem voor de uitkering van onder meer kinderbijslag en AOW. Het zogenaamde “Multi Regelingen Systeem” (de overeenkomst met Multilul kan gewoon niet toevallig zijn). Dit systeem heeft “slechts” 43 miljoen euro gekost, maar heeft dan ook nog nooit gewerkt. Daarom trok vorig jaar de SVB de stekker er uit.

  Capgemini India was verantwoordelijk voor het gebroddelde software gebeuren en de manager binnen de SVB die toezicht hield op het project werd via een omweg ook door Capgemini betaald. Serieus, Totò Riina zou er rode wangetjes van krijgen. Zembla is in deze oplichtingspraktijken van Capgemini gedoken en zendt het resultaat vanavond onder de toepasselijke noemer “de Spaghetti Code” uit op NPO2 om 20.25.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  4 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  4 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  E.R. Deoz
  02/09/2015 - 17:07 17:07

  Nu nog wachten op de fusie met Ordina of LogicaCMG, dan gaat het pas echt feest worden.

  E.R. Deoz
  02/09/2015 - 21:10 21:10

  Gekeken, onvoorstelbaar dat zulke bedrijven maar nooit failliet gaan. Je zou toch verwachten dat klanten elke cent terug eisen. Prachtig ook zo’n manager die erover beslist die niets van IT weet. Even kijken of de boel niet explodeert en dan het is goed genoeg voor ome Joop.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  03/09/2015 - 11:20 11:20

  Ach ja, incompetentie bij de beslissingsnemers, ondoorzichtigheid van de aanbestedingsprocedures, luiheid, hebberigheid, ongeïnteresseerdheid…
  allemaal factoren die dit soort praktijken haast uitlokken.
  Zelfs al zou je nu al die grote jongens uitsluiten van werk voor de overheid, binnen een half jaar zouden er weer anderen in het gat gesprongen zijn. Met wat geld, weinig scrupules en de juiste contacten is het simpel de overheid flink geld af te troggelen zonder er veel voor terug te hoeven doen.

  teringbibber
  Lid
  03/09/2015 - 16:54 16:54

  Dat wordt een Klap voor Gemini, maarja gelijke monikken, gelijke Cappen he. Nee sorry ik Cap d’r mee. *Gaat chips en plop halen*

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN