More

  RECENTE POSTS

  Bad guys we love to hate

  Zo nu en dan kom je in een film of serie een bad guy tegen die je het bloed onder de nagels vandaan haalt. Eentje die wel zó intens walgelijk is, dat je haast niet kunt wachten tot hij (of zij) het loodje legt. Dat zijn de allerbeste slechteriken natuurlijk! The bad guys we love to hate. Hier, omdat we toch irl al om de oren geslagen worden met villains we love to hate (of hate to love), een lijstje van 7 epische baddies uit films en series. *minor spoileralert*

  1 Joffrey Baratheon, slash, Lannister (Game of Thrones)

  Want een Baratheon is dit door incest verwekte monstertje helemaal niet. Moeder Cercei en vader/oom Jaime Lannister willen maar één ding: op de Iron Throne zitten. Dat hun oudste kind een totale psychopaat is, heeft vooral moeder Lannister niet bepaald door. Het krankzinnige knaapje heeft een voorkeur voor marteling en vindt het leuk om afgehakte hoofden op staken tentoon te stellen. Nog nooit sinds de Bieber hebben we een puber zo enorm gehaat en op zijn liefst zo pijnlijk mogelijke dood gehoopt.

  2 Negan (the Walking Dead)

  Dit is een recente baddy op deze lijst en hij staat op de verdiende tweede plaats qua ‘dezemoetenormdood’-heid. Met zijn permanente griezelige glimlach, gruwelijke handelswijze en onheilspellende manier van doen, wil je maar één ding. Je wilt Lucille (zo heet zijn met prikkeldraad omhulde honkbalknuppel, dat terzijde) zélf laten neerkomen op die zieke cynische hersenpan zodat zíjn oog uit zijn kas popt.

  3 Gus Fring (Breaking Bad)

  Meneer Fring, dé Latino drugsbaron van New Mexico, scoort hoog op de schaal van Eng. Altijd kalm en beheerst deinst deze stoïcijnse methkoning er niet voor terug met een stanleymes je strotje door te snijden als je het niet verwacht. Gus is even intelligent als berekenend, want als je niet meer in zijn plannetjes past, word je vervangen. Tenzij je natuurlijk zélf met hem probeert af te rekenen, maar of je dat lukt…

  4 Percy Wetmore (the Green Mile)

  Dit bewakertje van drie turf hoog is een pure sadist, en dan niet op een wenselijke manier. Door nepotisme aan zijn baan gekomen terroriseert hij niet alleen de ter dood veroordeelden op zijn afdeling, maar ook zijn collega’s. Hij is duidelijk ongeschikt voor elke baan met andere mensen wegens hazige bloedzuigerij en nieuwsgierigheid naar gruwelijkheden. Dit ventje is er eentje die zélf die spons zonder water op zijn kop moet krijgen.

  5 Commodus (Gladiator)

  Net als Jaime Lannister wil Commodus het in het oude Rome dolgraag met zijn zus doen en op de troon zitten. Dat hebben de twee met elkaar gemeen, maar Commodus is een lafaard eerste klas. Hij wordt vooral graag vereerd en iedereen die hem niet aanstaat ruimt hij uit de weg. Patricide blijkt geen probleem als vader Marcus Aurelius de veel betrouwbaardere generaal Maximus wil laten regeren in plaats van jankebak Commodus. We cringen hard als Commodus zijn zus aanrandt en we willen hem en zijn hazenlip dan ook dolgraag zien sterrrrven.

  6 Hans Landa (Inglourious Basterds)

  Deze SS Kolonel noemt zichzelf de Jew Hunter en heeft er zichtbaar plezier in om verstopte Joden te zoeken en psychologische spelletjes te spelen. Hans blijft echter altijd beleefd, wat hem nog veel enger maakt. Deze extranare Nazi willen we het liefst doorzeven met een heleboel kogels, maar niet voordat we een swastika in zijn voorhoofd hebben gekerfd.

  7 Frank Underwood (House of Cards)

  Hoewel Frank de hoofdrolspeler van de serie is, kun je hem in no way de protagonist noemen. Intelligent, slinks en corrupt als een echte politicus, baant hij zich een weg naar het Witte Huis, links en rechts tegenstanders uit de weg ruimend. We vinden hem een walgelijke man, maar genieten tegelijkertijd van zijn geniale schemes en droge commentaar. Daarom staat hij op de 7e plaats in deze lijst.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Wtrdk
  Lid
  Antwoord aan  cspr
  13/12/2016 - 09:20 09:20

  Vooral de plaageest (nachtmerries!) en Jan Dijkgraaf (nachtmerries!)

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN