More

  RECENTE POSTS

  Awesome alternatieve kerstactiviteiten!

  Kerst staat voor de deur, dat zal niemand zijn ontgaan. Een lang weekend vol gezelligheid, eten, spelletjes, eten, familie, eten, kerstmuziek, vrienden en eten! Maar wat als je nou niet zo heel veel op hebt met kerstkransjes, potjes Kolonisten van Catan en 14-gangenmenu’s? Dan bieden wij je deze awesome en soms zelfs zinvolle alternatieve kerstactiviteiten.

  1 Gamen

  Je bent vast niet de enige die zoiets heeft van: “Mwah, ik ga wel wat anders doen met kerst.” Pak je controller (en de goed opgeladen reservercontroller) en trek een krat bier open. Wat is er relaxter dan lekker onderuithangen en Battlefield spelen met je bro’s? Zorg wel dat je af en toe nog wat slaap krijgt, anders kun je niet meer mikken.

  2 De kamer schilderen

  Die klus lag toch al maanden te wachten, dus hup, naar de bouwmarkt en ral 9010 halen. Trek je kluskleren aan, pak die roller en fris je kamer helemaal op. Kerst duurt drie dagen in verband met kerstavond, dus eigenlijk kun je gewoon verder verven. Dan kun je 2017 beginnen met een lekker opgeknapt huis. Wat wil je nog meer!

  3 Zélf schilderen

  Hiervoor raden we je aan om ergens een doek en acrylverf vandaan te toveren. (De Action is een uitstekende plek hiervoor vanwege verrassend goede kwaliteit versus puike prijsjes.) Tubetjes zwart, wit, rood, blauw en geel, wat kwassies en laat je creativiteit maar los. De enige regel is: er zijn geen regels! Alles mag, van abstracte kunst tot stilleven of vrouwelijk naakt. Geen kerstmannetjes schilderen, hoor.

  4 Naar de sauna

  Geen kerstliedjes, maar ronddobberen, of in zo’n stoomruimte zitten en je kop houden. Zenheid is het beste om niet knettergeschift te worden door de stress die kerst idioot genoeg altijd met zich meebrengt. Laat alles los, (Voeg hier een fout grapje over een sluitspier in.) geniet van de rust (want iedereen zit zich thuis vol te vreten, dus het is tamelijk leeg) en kom even heerlijk bij. *kokhals*

  5 Naar China

  Een andere alternatieve kerstactiviteit is kerst gewoon helemaal overslaan en op vakantie naar China. Daar vieren ze namelijk geen kerst, dus je zult geen kerstboom, -liedje of -mannetje tegenkomen! Wel een heleboel Chinezen en als je niet oppast een hoop smog. Gelukkig kun je er heel lekker chinees eten, mits het niet meer leeft of een miljoenmiljard kokendhete pepers bevat.

  6 De werkkamer opruimen

  Voor werkkamer kun je ook ‘zolder’ of ‘schuur’ invullen. Benodigdheden: vuilniszakken en koffie. Het kan enorm louterend werken om gewoon ouwe zooi weg te tiefen. Aan het eind van Tweede Kerstdag kun je in elk geval je kont weer keren en kan je in het nieuwe jaar de boel weer vakkundig volbouwen. Heb je meteen een goed voornemen!

  7 Binge-watching

  Dit lijstje van alternatieve kerstactiviteiten sluiten we af met een vrij voor de hand liggende activiteit: binge-watching. Onderzoek wijst uit dat er sprake is van binge-watching als je 2 tot 6 afleveringen van een tv-serie in een dagdeel kijkt. Drie dagen bingen levert je dus een enorme kijkspurt op! Uitstekende series om de kerstdagen mee door te komen zijn uiteraard: House of Cards, Game of Thrones, Breaking Bad, the Walking Dead, the Big Bang Theory, House of gewoon heel ouderwets F*R*I*E*N*D*S. How you doin’?

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  5 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  5 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  21/12/2016 - 22:39 22:39

  Of je “viert” simpel weg geen kerssemus. Het is een lang weekend, meer niet.

  Wtrdk
  Lid
  22/12/2016 - 09:09 09:09

  Maar even iets anders. Wanneer verhuist Terra naar De Bunker?

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  Antwoord aan  Wtrdk
  22/12/2016 - 09:55 09:55

  We wachten nog even totdat de chemische castratie aanslaat bij de mannelijke mensen met redactie.

  Wtrdk
  Lid
  Antwoord aan  Toxteth O'Grady
  22/12/2016 - 15:56 15:56

  Hmmm… Terra lijkt me een chick met ballen. Ook maar chemisch castreren dan, voor de zekerheid?

  Monade
  Antwoord aan  Wtrdk
  22/12/2016 - 16:40 16:40

  Als mijn vermoeden juist is, is Terra niemand meer maar ook niemand minder dan Horror Vacui/Floriban…, maar dankzij zware medicatie nu al in de pre-menopauze fase. Voor minder dan 25 cm kun je haar dus echt niet wakker krijgen. Chemische castratie (m/v) is dus echt onnodig.

  / Mijn Retecool-relevante kerstactiviteit is spamposts deleten uit de WakkerPedia. Jottum!

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN