More

  RECENTE POSTS

  Ambtenaren in Bergen op Zoom zijn lui

  Het mag algemeen bekend zijn, uw Retenkoels is nogal van de openbaarheid bij overheden. Wij willen graag wèl weten hoe de worst gemaakt wordt ome Piet Hein. Zo streeft onze onvolprezen vereniging Retecool Juridisch naar openheid en doet op dat vlak (met succes) ook regelmatig legale stapjes. Nu hebben we, behoudens enkele incidentjes, nog niet veel Gemeentes bevraagd, maar de Gemeente Bergen op Zoom blijkt opeens hard op weg om bovenaan de todo lijst te komen staan.

  Wat wil het feit, de VNG hitst regelmatig burgemeesters op om een beetje te gaan lopen boehoehoe doen in de media over dat die stomme, snif, burgers allemaal, snotter, openheid willen en dat dat allemaal centjes kost en boehoe en stampvoet. Dit keer was de Brulgemeester Wijsneus Wethouder van dienst Ad Coppens. Die mocht in Weekblad De Bode leeglopen op een stomme burger uit Maastricht die vroeg naar informatie over de kerstpakketten die de Gemeente aan haar medewerkers stuurt. Ons bij RC Juridisch lijkt zo’n verzoek relatief eenvoudig, er is een ambtenaar (of twee, want parttime) die die kerstpakketten regelt, die klopt even de facturen/mailtjes richting de printer, envelopje er omheen en gaan. Je hebt daar als ambtenaar 8 weken voor, dus zelfs in Bergen op Zoom moet dat toch lukken tussen de ochtendkoffie en de lunch door. Maar wat blijkt, daar is men in Bergen op Zoom TWEE HELE DAGEN MEE BEZIG. Dit wetenschappelijk benaderend zijn er twee hypothesen te formuleren. Of de Gemeente Bergen op Zoom is zo fucking ongeorganiseerd dat het TWEE DAGEN kost om een stapeltje papier te herleiden waarmee de vraag ontstaat in hoeverre ze de Archiefwet serieus nemen. Of, en gezien het feit dat Bergen op Zoom zo ongeveer op de rand van Zeeland zit, zijn de ambtenaren in Bergen op Zoom te stom om een gat in de sneeuw te schijten en is twee dagen voor een stapeltje papier te verzamelen echt een prestatie van niveau. Graag in de comments uw constructieve standpunten over ambtenaren en Bergen op Zoom in het bijzonder.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  E.R. Deoz
  17/09/2015 - 14:07 14:07

  Het is helemaal de schuld niet van de ambtenaren, zij hebben ook maar te werken met hun nieuwe moderne ICT-systeem. De zoekfunctie werkt helaas nog niet in dit verder vlekkeloze systeem. Na twee dagen bestanden doorpluizen hadden ze het eindelijk gevonden en dat is nog best snel.

  Jokkebrok
  17/09/2015 - 16:01 16:01

  Nee Flep, het meest tijdrovende aan wobjes afhandelen is natuurlijk niet de informatie bij elkaar verzamelen, maar het eindeloze gekras met de zwarte stift om te voorkomen dat de nukubu leert waarom de █████ ████ ███████ ██ kerstpakketten ███ ████████ gemeente ████ ██████ ███ bedragen ███████ ██ ███████ ███ ██████ aivd ███████ █████ ███ ██████ xaderp ██████ ████████ ███ wethouder ██████ ████ █████████.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN