More

  RECENTE POSTS

  Gebeurt er nog iets in Groningen? Een maand na het rapport?

  Het is een maand sinds het rapport van de Parlementaire Enquetecommissie gepresenteerd werd over de gaswinning en Groningen. Er zijn stappen gezet maar iedere reactie vanuit de regering is uitgebleven. Rutte wil er nog even rustig naar kijken en heeft excuses gemaakt voor z’n eerdere excuses.

  De Groninger Bodembeweging (GBB) heeft een uitgebreid plan neergelegd, het IMG heeft vooral vragen gesteld en nu wil de regio ook onderbouwd plannen neerleggen voor 30 miljard. En waar zijn de bewoners zelf?

  Nou, ondertussen worden net versterkte huizen weer maandenlang in de steigers gezet, wordt de lopende (en kut uitgevoerde) herbouw stilgelegd omdat er een of andere knopenteller het bouwdepot alvast gesloten had, maar bovenal is er de landsadvocaat Pels Rijcken die in de rechtzaal de burger juridisch in de nekklem wil nemen:

  Godzijdank zijn de rechters in Groningen er klaar mee. Maar dat je één medestander hebt betekent niet dat alle burgers krijgen waar ze recht op hebben, herstel en compensatie van de schade en het leed.

  Intussen heeft RC Juridisch weer een update van de dossiers:

  Trillingstool (die bepaalt of de schade wel mijnbouwgerelateerd kan zijn): beroep is ingesteld bij de rechtbank, het Instituut Mijnbouwschade Groningen weigert de onderliggende data te delen en weigert ook nog veel verder te zoeken. Het oorspronkelijke verzoek dateert van november 2021, dus ergens na de zomer gaat er een vervolgverzoek uit voor de informatie tussen november en dat moment.

  – Stukken over Ondernemingsraad Instituut Mijnbouwschade Groningen en Nationaal Coordinator Groningen: Beide hebben na lang wachten (verzoek is van 14 juli 2022) stukken verstrekt. Bij beide loopt nu een bezwaar over missende stukken en veel weggelakte info. Heel veel zaken worden geweigerd om de werking van de staat te beschermen. U weet wel.

  – Motivatie hoger beroepen bewijsvermoeden: deze week kreeg de bef een bericht dat het nog heel even langer zou duren voor het besluit, want ze hadden mogelijk nog meer informatie gevonden. Verzoek is van 14 februari, dus dat is gewoon op de rand van de wettelijke beslistermijn. Het kan dus ook vlotter.

  5 1 stem
  REET DEZE POTS!

  5 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  5 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  31/03/2023 - 13:13 13:13

  Wat een trieste opsomming van stagnatie.
  Gas erop!

  Draiz
  Lid
  Antwoord aan  Toxteth O'Grady
  31/03/2023 - 14:45 14:45

  Hij is goed. Misschien een Duitse coördinator aanstellen. Liefst een die eigenlijk al een tijdje met pensioen is. Dat cohort wist daar wel raad mee.

  Flepz0r
  Beheerder
  Antwoord aan  Draiz
  31/03/2023 - 16:02 16:02

  Met de neuzen dezelfde kant op krijgen?

  Bismarck
  Antwoord aan  Flepz0r
  31/03/2023 - 23:44 23:44

  -Die wisten wel hoe je de gaskraan open draait.
  -Die konden de aarde wel laten beven.
  -Die hadden al laten zien hoe je vooroorlogse huizen plat legt.
  -Die kenden zo hun eigen methodes om met protesterende burgers om te gaan.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN