More

  RECENTE POSTS

  Nationaal Coordinator Groningen lijkt bang voor openbaarheid

  14 juli verzocht RC Juridisch aan het Instituut Mijnbouwschade Groningen en de Nationaal Coordinator Groningen om de stukken van hun Ondernemingsraad. Het IMG heeft ondertussen besloten, de NCG staat inmiddels voor het hekje.

  In oktober sleepte RC Juridisch de NCG namelijk naar de rechtbank, het was 12+ weken duimen draaien en helemaal niemand leek zelfs maar te beginnen met de beantwoording.

  Een week geleden lag er een verweerschrift op de mat van de bunkermailbox en, wat bleek, het was heel druk. Daarom kon niemand op e-mails reageren. En waar nota bene zelfs het IMG al een deelbesluit genomen heeft begint nu de NCG nog een keer tijd te rekken. Het was al zestien weken na ontvangst van het verzoek maar het was opeens toch ZO onduidelijk! (voor de juridisch minder geschoolde lezers (en de NCG klaarblijkelijk) de beslistermijn is vier weken en kan met twee verlengd worden) Een dergelijk verzoek om precisering (juristentaal voor “snappenie, doeshellepe”) moet binnen de eerste twee weken.

  Vandaag heeft de redactiebef een verzoek gestuurd aan de rechtbank, het is helder dat er nog steeds niet besloten is, ze claimden 2 weken terug nog vier weken nodig te hebben, dus met wat mazzel ligt er deze week een uitspraak en komt er een bak informatie vrij over de zelf voorgestelde 2 resterende weken.

  5 3 stemmen
  REET DEZE POTS!

  5 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  5 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Reet
  Beheerder
  08/11/2022 - 14:18 14:18

  .

  ofneetochniet.png
  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  08/11/2022 - 14:33 14:33

  Gezellig

  Legalestappenor1[1].gif
  Ds. Ploppo
  Redacteur
  08/11/2022 - 17:38 17:38

  In letterlijk alle gevallen waarin ik de laatste decennia door de juridische molen heb mogen draaien was de basistactiek tijdrekken. Een bevriende rechter vertelde me daar zelf ook doodmoe van te worden.
  Telkens weer opnieuw in helemaal in een zaak duiken om dan vervolgens na 5 minuten weer klaar te zijn.
  Er is verrassend weinig aan te doen en vaak komt de uitspraak als boter na de vis.
  Ik begrijp dat zaken zorgvuldig moeten en alle partijen de tijd moeten krijgen om hun zaken op orde te krijgen, maar meestal is dat absoluut niet van toepassing.
  Een advocate die ik voor een zaak in de arm had genomen maakte zich hier, toen het ons overkwam, ook enorm druk over. Toen ik haar vroeg of zij niet gewoon hetzelfde zou doen als hij aan de andere kant zou staan, was het antwoord “Uh… ja, natuurlijk…”

  hangmat
  hangmat
  Gast
  09/11/2022 - 00:18 00:18

  Op zich al een goudmijntje; die wob verzoeken! Is de dwangsom er nu af met de woo? Moet je nu eerst nog naar de rechter voor je centen? Wanneer is de BBQ??

  Laatst bewerkt op 1 jaar geleden door hangmat

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN