We zeggen niet dat het volledig op ons conto te schrijven is, maar het komt natuurlijk wel door ons. Retecool heeft afgelopen weekend een onderzoek laten uitvoeren onder 1414 internetgebruikers die, aldus de cijfernerds, een representatieve doelgroep zijn voor de Nederlandse samenleving. 72% blijkt te overwegen om “VÓÓR” te stemmen!

Op de eerste vraag “Wat gaat u stemmen aanstaande woensdag” antwoordde 42% “tegen”, 40% “voor” en had 18% nog geen keuze gemaakt.

Na het voorleggen van de feiten ten aanzien van drie zaken waar veel over gesproken wordt in het debat (visumvrije regeling, dierenwelzijn en EU toetreding) bleek een groot deel over onjuiste informatie te beschikken en herzag vervolgens de keuze. 72% gaf na uitleg op deze drie punten aan vóór te zullen stemmen, 24% tegen en 4% bleef zonder keuze.

De punten die aangekaart werden waren:

  • Oekraïne wordt geen lid van de EU met dit verdrag
  • Er komen geen Oekraïeners naar Europa om te werken, het visumvrije reizen gaat enkel over vakantie of zakentrips
  • Het verdrag kost de Nederlandse geen cent meer

Dit stemt aan de ene kant positief, want een groot deel van de kiezers ziet het verdrag positief, jammer is dat (ten dele door de aanhoudende leugens van het tegenkamp) een groot deel van de kiezers een keuze maakt die niet gebaseerd is op het verdrag maar op allerhande verhalen en mythes. Als we het Kabinet Rutte één tip mogen meegeven dan is “leugens ontkrachten” de tip voor het volgende referendum.

Alweer een referendumpots?! Ja. Duh. We zijn voor samenwerken! Taya trouwens ook. Verder zijn we uiterst behulpzaam, bijvoorbeeld als u (in de Ikea) op 2e Paasdag uit moet leggen dat Pasen eigenlijk een soort The Walking Dead is, maar dan avant-le-lettre. Ons “Je bent zelf een Billy-kast” toeroepen kan op Twitter, handleidingen van een doe-het-zelf referendum voorstellen mag ook op Facebook, maar dan wel nadat u onze pagina geliked hebt.
0 0 stemmen
REET DEZE POTS!
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
thesteef
thesteef
05/04/2016 - 19:16 19:16

Wat raar! Jullie eigen poll zegt namelijk dat 53% tegen is. Gek zeg. Heel vreemd.