More

  RECENTE POSTS

  Oekraïne Referendum: News Roundup 5 april 2016

  Tot het referendum op 6 april aanstaande begint Retecool de dag met de Referendum News Roundup.

  Thuisblijver bepaalt of referendum Oekraïne het redt

  12.838.934 Nederlanders mogen woensdag hun stem uitbrengen bij het referendum. Naar verwachting blijven er daarvan zo’n 9 miljoen thuis. Of het referendum geldig wordt, is nog maar de vraag. De thuisblijver doet het soms uit strategie, maar meestal omdat het gewoon te ingewikkeld is.

  Bron: AD

  Tegenslagen voor campagnes Oekraïne-referendum

  Een campagneteam van Vrede En Recht is gisteren tijdens een actie op het Mediapark in Hilversum door de bewaking verwijderd.   Vrede en Recht roept mensen op om ‘nee’ te stemmen bij het Oekraïne-referendum. Ze maken een toer langs 36 steden. Hilversum was etappe nummer 35.

  Bron: NOS

  Oekraïne-referendum, moet je voor of tegen stemmen?

  De Eerste en Tweede Kamer hebben al ingestemd met het associatieverdrag van de EU met Oekraïne. Woensdag is het woord aan de burger tijdens het referendum. Maar wat moet je stemmen? 5 argumenten voor en 5 tegen.

  Bon: RTL Nieuws

  Farage geniet van Nederlands voorgerecht bij Brexit-referendum

  Een Nederlands nee op woensdag is een hart onder de riem voor het Brexit-kamp in Groot-Brittannië. Hiervan is UKIP-voorman Nigel Farage overtuigt. Hij is vanavond in hotel Spaander in Volendam. De zaal is gevuld met aanhang van VNL en GeenPeil, respectievelijk de partij van ex-PVV’ers Bontes en Van Klaveren en de beweging achter het Oekraïnereferendum. ‘Een nee is een boodschap aan Brexit-stemmers: jullie zijn niet alleen.’

  Bron: Volkskrant

  Mensen zoeken veel informatie over referendum

  Veel mensen zoeken in de dagen voor het referendum over Oekraïne nog een advies. De afgelopen maand is ruim 45.000 keer de website www.referendumchecker.nl bezocht, met daarop feiten en fabels over Oekraïne, de associatieovereenkomst en het komende referendum.

  Bron: AD

  Initiatiefnemers referendum hebben een gevaarlijke dubbele agenda

  En ineens was daar, als in een goede thriller, op donderdag 31 maart die verbijsterende plotwending. Een tournure zo bizar dat het even om een te vroeg gelanceerde aprilgrap leek te gaan. Dat de discussie over het associatieverdrag van de EU met de Oekraïne van meet af aan een feest van verwarring, versimpelingen en verdraaiingen was, zal niemand ontgaan zijn. Op zich is dat ook niet ongewoon bij het politieke gevecht om de gunst van de stemmer. Campagne voeren is een morsig bedrijf. Maar wat donderdag op pagina 6 en 7 van NRC Handelsblad stond, was andere koek. Twee van de oorspronkelijke initiatiefnemers van het referendum zeiden daar klip en klaar dat het hele circus slechts een voorwendsel is om de burgers van Nederland voor een heel ander karretje te spannen: de vernietiging van de Europese Unie, of tenminste de uittreding van Nederland daaruit. “Oekraïne kan ons natuurlijk niets schelen, dat moet u begrijpen”, waren de letterlijke woorden van de voorzitter van het Burgercomité EU, Arjen van Dixhoorn, hoogleraar in de culturele geschiedenis van Middelburg op kosten van een Zeeuwse familie. Van Dixhoorn en zijn als onderzoeker naar politieke participatie bij het Sociaal Cultureel Planbureau werkzame kompaan Pepijn van Houwelingen grijpen domweg “alle mogelijkheden aan om de relatie tussen Nederland en de EU onder spanning te zetten.” Dát is waar uw over corrupte oligarchen, hemeltergend dierenleed en alles opvretende multinationals bezorgde nee-stem voor misbruikt wordt – en zal blijven worden.

  Bron: TPO

  Vier grote steden informeren verschillend over referendum

  De vier grote steden, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag verstrekken woensdag overdag op verschillende manieren informatie over kiezersaantallen en opkomstpercentages bij het Oekraïne-referendum. De opkomst is van groot belang voor de geldigheid van de volksraadpleging. Een opkomst van minimaal 30 procent is vereist.

  Bron: AD

  Vijf vragen over de Panama Papers en het Oekraïne-referendum

  In de aanloop naar het Oekraïne-referendum over meer samenwerking met Oekraïne is de president van dat land zwaar in opspraak geraakt. Vijf vragen over de zogeheten Panama Papers en de offshore-avonturen van president Porosjenko van Oekraïne.

  Bron: Telegraaf

  Weer een referendumpots? Ja duh, daar krijgen we voor betaald! Ehhh… Daar zijn we vóór. Jullie dus als het goed is ook. Zo potsen wij alle referendumposts hier. Daarnaast zijn wij van Retecool natuurlijk ook super behulpzaam. Zo weten wij bijvoorbeeld precies wat je moet doen als je de messias bent. Want dat overkomt iedereen wel eens, zeker op goede vrijdag. En tenslotte vinden het heel leuk als u ons volgt op Twitter en de moeder liket op Facebook.
  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN