More

  RECENTE POSTS

  14 Plekken Waar Je Straks Misschien Een Visum Voor Nodig Hebt

  Het is vandaag D-Day voor Griekenland en eigenlijk ook wel een klein beetje voor de Eurozone. Want Stel nou dat er na vandaag een Grexit komt. Wat betekent dat voor de Euro? Wat betekent dat voor de Eurozone? Niemand weet het zeker, dus het is best spannend. In de aanloop naar de moeder aller Griekenland-eurotoppen, doen de beurzen het overigens opmerkelijk goed. Die hebben er dus het volste vertrouwen in. Dat is mooi, want het zou zonde zijn wanneer de 14 onderstaande plekken straks niet meer zonder visum te bezoeken zijn (Nou ja… Het is uiteraard allerminst zeker of Griekenland ook uit de Schengen-zone wordt geflikkerd als ze over de kop gaan, maar het gaat om het idee). Oftewel, speciaal op deze bijzonder spannende dag hebben wij de 14 mooiste plekken uitgezocht waar je straks wellicht een visum voor nodig hebt. Ze staan overigens in willekeurige volgorde. Mocht je nog aanvullingen hebben, dan graag in de reacties eronder.


  1: Athene
  Om gelijk maar af te trappen met de Griekse hoofdstad Athene. Athene ligt in een afgesloten dal, met een vrij constante wind van zee. Gevolg: 365 dagen per jaar smog. Maar dat neemt niet weg dat deze totaal chaotische stad (meer dan de helft van de stad is gebouwd zonder fatsoenlijke stadsplanning) een geweldige stad is om te bezoeken. Heel veel fijne plekken om te winkelen en te eten. Gastvrije Grieken en zelfs de Plaka onder de Acropolis is de moeite van het bezoeken waard.
  Athens_Greece

  2: Chozoviotissaklooster op Amorgos
  Je kent het Byzantijnse Chozoviotissaklooster waarschijnlijk wel van de Luc Besson knaller “Le Grand Blue”. Dit klooster is op een bergwand van Amorgos, hoog boven de Egeïsche zee, gebouwd en stamt uit 1088. Doordat Amorgos niet per vliegtuig is te bereiken, is het een oase van rust.
  Chosoviotissa-amorgos

  3: Kanaal van Korinthe
  Iedereen die ooit wel eens met de trein naar Griekenland is gereisd, kent het Kanaal van Korinthe wel. Dit kaarsrechte ruim 6 kilometer lange kanaal is in 1893 voltooid en maakt van de Peloponnesos eigenlijk een eiland. Zowel van beneden als van boven is het uitzicht op het kanaal behoorlijk spectaculair. De tocht door het kanaal duurt een half uur.
  kanaal-van-korinthe

  4: Kira Panagia
  Eén van de mooiste stranden van Griekenland ligt op het relatief onbekende eiland Karpathos. Kira Panagia (Spreek uit als “Kira Panja”) ligt tussen twee hoge bergen, heeft bijna wit zand, een azuurblauwe zee en twee hele fijne restaurantjes aan weerszijde. Het uitzicht vanaf het kerkje iets hoger is briljant. Pas op met ijskoude mythos, want de weg terug is best een dingetje na een aantal biertjes.
  kira-panagia-karpathos

  5: Mykonos stad
  Op het eiland mykonos is weinig anders te doen dan bakken in de zon, uit eten gaan en tot diep in de nacht stappen. Er staan vrijwel geen bomen op het eiland, maar Mykonos stad is wel één van de mooiste voorbeelden van een echt Cycladendorp. Witte blokhuisjes, smalle straatjes en hele fijne restaurantjes aan het water zoals in Little Venice. De haven van Mykonos stad zelf is overigens ook de moeite waard
  Little Venice Mykonos

  6: Loutro
  In tegenstelling tot wat het algemene gevoel bij Kreta is, barst het van de mooie rustige plekken op dit grootste eiland van Griekenland. Loutro, aan de zuid-west kust, is heel moeilijk te bereiken en daarom heel erg rustig, maar gelukkig heeft het een fijn strand en heel veel nog fijnere restaurantjes, waar je kneiter verse vis kunt eten.
  loutro

  7: Meteora
  De Meteora kloosters zijn op eeuwen oude zandsteenformaties gebouwd. De reden waarom ze op zulke moeilijk bereikbare plekken zijn gebouwd was om rust te vinden, maar ook voor bescherming van de toen nogal woelige tijden door oorlog en de pestepidemie.
  meteora

  8: Molyvos/Mithymna
  Mithymna, zoals Molyvos stad heet, is misschien wel één van de mooiste Griekse plaatsen. Het staat dan ook niet voor niets op de Unesco wereld erfgoedlijst. Schitterende stenen huizen met hele smalle straatjes die bestraat zijn met kleine ronde keitjes. Uiteraard barst het in de straatjes van de fijne restaurantjes, maar vooral in de haven is het goed toeven.
  molyvos

  9: Naoussa
  In het noorden van back-packers paradijs Paros vind je het vissersplaatsje Naoussa. Het ziet er uit als een ansichtkaart, maar je kunt er verrukkelijk vis eten en genieten van de zonsondergang.
  naoussa-paros

  10: Navagio
  Het strand van Navagio op Zakynthos is samen met Santorini misschien wel de meest gefotografeerde plek van Griekenland. Dit moeilijk te bereikbare strand (alleen per boot) staat bekend om haar witte zand, azuur blauwe zee, maar vooral vanwege het scheepswrak dat daar al sinds 1980 ligt weg te roesten.
  navagio-zakynthos

  11: Olymbos
  Het plaatsje Olymbos, hoog in de bergen in het uiterste noorden van Karpathos was tot voor kort enkel te bereiken per boot. Hierdoor lijkt de tijd vrijwel geen vat gekregen te hebben op Olymbos, de vrouwen lopen nog steeds in klederdracht en er is vrijwel geen toerisme, anders dan een enkele bezoeker overdag. De reden dat het plaatsje zo hoog in de bergen is gebouwd was om beschutting te zoeken tegen piraten. Inmiddels is er een weg naar Olymbos en zijn ze zelf bezig deze weg te verharden, maar zoals bij alles in Griekenland gaat dit niet erg hard.
  olympos-karpathos

  12: Oia op Santorini
  Na Navagio is Santorini de meest gefotografeerde plek van Griekenland. Op de binnenkant van de kraterwand van deze ingestorte vulkaan zijn een aantal schitterende plaatjes gebouwd. Fyra is de hoofdstad, maar echt de moeite waard van het bezoeken is Oia. Alleen al vanwege de mooiste zonsondergang van Griekenland.
  santorini-oia

  13: Stafilos
  Het strand van Stafilos is smal, maar door de bomen die tot aan het strand komen kan je er heerlijk beschutting zoeken op warme dagen. Veel mooier dan de gevierde stranden op het sjiekere zusje Skiathos.
  stafilos-skopelos

  14: Simi
  Net iets boven Rhodos en vlak voor de Turkse kust ligt het kleine eilandje Simi. Doordat veel Griekse reders op Simi een huis lieten bouwen is het gelijknamige hoofdstadje Simi een absoluut juweeltje geworden. Enkel per boot te bereiken, dus niet overspoeld door toeristen.
  symi

  Aanvullingen? Dan deze graag in de reacties. En mocht je deze zomer naar Griekenland gaan? Neem wat extra onderbroeken en een creditcard mee.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  7 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  7 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Wtrdk
  Lid
  22/06/2015 - 13:06 13:06

  Vikos Kloof, in Zagoria. Fantastisch gebied.
  http://www.seranoham.nl/wp-content/uploads/2013/04/vikos7.jpg

  Absolute aanrader: http://porfyron.gr/nl/

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  22/06/2015 - 14:17 14:17

  JA, prachtig inderdaad. Ik heb er pas 4 van de 14 kunnen bezoeken.
  Flikker ze maar uit de Euro, dan wordt het vast weer een stuk goedkoper om er naar op verkansie te gaan.

  Snorlax - altijd te laat met reageren...
  Snorlax - altijd te laat met reageren...
  22/06/2015 - 16:59 16:59
  Weirdoinventor
  Antwoord aan  Snorlax - altijd te laat met reageren...
  23/06/2015 - 11:32 11:32

  Hoax! Een Russisch klimgebied met de naam Klimmerski zou ik ook niet geloven.

  Bla
  Bla
  22/06/2015 - 17:48 17:48

  Waarom klinkt het allemaal als dingen die je niet op wilt lopen?

  barq
  Lid
  22/06/2015 - 20:03 20:03

  Puike post

  Swaptor, bestaat ook uit ruimteschepen
  Swaptor, bestaat ook uit ruimteschepen
  23/06/2015 - 09:35 09:35

  Melissani Lake op het Ionische eiland Kefalonia. Een van de mooiste meren ter wereld.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN