More

  RECENTE POSTS

  Onderduiken is nog nóóit zó leuk geweest!

  Ja, het kost dan wel een miljoen eypo’s, maar dan heb je ook wat. Je ziet er alleen geen fuck van. Althans, geen fuck, dat is alleen als je met je dikke harses op het strand bier gaat zitten slempen.

  En aangezien demense van retecool aan beide kanten van het scherm gewoon erudiete, sportieve en nieuwsgierige mensen zijn, gaat u ook kijken wat er zoal ònder de waterlijn te doen is. Daarvoor moet u wel nog even naar de parel van de Middellandse zee vliegen, te weten Cyprus. Daar is voor een miljoen namelijk een sculpture garden neergezet door Jason deCaires Taylor. Deze heersbaas kwam al twee keer eerder langs op RC, maar helaas zijn de plaatjes naar Alanya.

  Voor deze beeldentuin heeft Jason meer dan 90 onderdelen op de zeebodem geplaatst op een diepte van 8-10 meter, op een paar kilometer van de kust bij Agia Napa, waar je zowel snorkelend als duikend doorheen kunt. Het doel is dat op termijn een “natuurlijk” rif ontstaat doordat de natuur de bezoekers toelaat maar de boel praktisch overgenomen heeft.

  Met toestemming van het museum (hier om te boeken, hier achtergrond) plaatsen we onderwaterfoto’s van de beelden. Ze zijn deels gemaakt door Jason deCaries Taylor zelf, deels door Costas Constantinou. Opklikken voor groot scherm en genieten!

  5 5 stemmen
  REET DEZE POTS!

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  29/08/2021 - 08:55 08:55

  Redactie-uitje

  morc
  Lid
  31/08/2021 - 09:19 09:19

  dat de plaatjes van een Cyprioot dan weer naar Alanya zijn… is toch wat raarrrr.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN