More

  RECENTE POSTS

  14 onorthodoxe maatregelen om de stikstofimpasse aan te pakken

  29 Mei deed de Raad van State uitspraak over het Programma Aanpak Stikstof (PAS). Dit programma werd door de overheid gebruikt om vergunningsaanvragen te staven en eventueel te verlenen.

  De uitspraak kwam er in het kort op neer dat de overheid het Programma Aanpak Stikstof niet mag gebruiken voor het verlenen van vergunningen, omdat geprojecteerde stikstofvermindering in de toekomst, die bij de berekening werd gebruikt voor het verlenen van de vergunning in kwestie, eigenlijk gewoon helemaal nergens op slaat.

  Het gevolg mag inmiddels bekend zijn: zo ongeveer alle bouwprojecten liggen sindsdien plat. Want dankzij het Europese netwerk van natuurgebieden, Natura 2000, is Nederland verdeeld in een lappendeken van kleine natuurgebiedjes die niet vervuild mogen worden met reactieve stikstof. Bouw stil, landbouw stil, economie stil. Zo is het ongeveer wel netjes samengevat.

  Dus denkt het kabinet aan onorthodoxe maatregelen om de stikstofimpasse te doorbreken, de bouw weer aan de gang te krijgen en de boeren wat minder vaak hun tractor op het Malieveld te laten parkeren. Zo is één van die maatregelen de herinvoering van een autoloze zondag, maar ook het verlagen van de maximum snelheid naar 100 kilometer per uur zou al voor 75.000 nieuwe woningen kunnen zorgen.

  Mooi moment voor ons als echte patriotten om een stukje vaderlandsliefde te tonen en het kabinet te helpen aan meer onorthodoxe maatregelen voor het doorbreken van de stikstofimpasse. Daarom hebben wij 14 even eenvoudige als briljante oplossingen onder elkaar gezet die moeten zorgen dat de Nederlandse economie weer mee kan in de vaart der volkeren. Lezen jullie even mee?

  1: Drink your own Piss!

  Doe als Bear Grylls en drink je eigen urine. Of ga met je partner los onder de douche en neem een golden shower. Wel zo gezellig en tevens een win win, want daarbij ook nog eens minder ammoniak in het oppervlaktewater en dus minder reactieve stikstof in de natuur!

  2: Geloof dat de aarde plat is

  Misschien wel de makkelijkste oplossing: word een Flat Earther en geloof dat de aarde plat is. Het gevolg hiervan is dat alle stikstofproblemen automatisch langs de rand van de aarde weglopen.

  3: Eet minder (of geen) vlees

  Tja, hier hebben wij als haardkoor bbq’ers toch wel wat moeite mee. Maar aangezien we nog steeds gigantisch veel meer vee dan inwoners hebben in Nederland, is dit helaas een zeer effectieve oplossing. Uiteraard moet er wel wat extra oerwoud gekapt worden om soja te planten, maar dat is een detail.

  4: Word Jood of Moslim

  Deze maatregel past beter, want gaat niet zo ver als maatregel 3. Joden en Moslims eten geen varkensvlees, dus zijn er minder varkens nodig, dus is er minder varkenskak, dus is er minder ammoniak, dus is er minder reactieve stikstof. Nou, bam dus! Daar heb je het.

  5: Doe als Thierry

  Thierry Baudet heeft de aller simpelste maatregel gevonden om de stikstofimpasse te doorbreken: Zie het als een boekhoudkundig probleem en pas de norm aan (lees, maak de norm veel minder zwaar). Dit werkt natuurlijk wel. Wellicht is het een goed idee als er een onafhankelijk accountant ook eens door de boekhouding van Forum voor Democratie gaat. (foto van Eleskes Andor)

  6: Een poepkanon

  Kijk, dit zijn maatregelen waar we van houden. Want naast enorm effectief is het ook nog eens bizar grappig! Schiet alle poep naar Engeland. Binnenkort toch geen EU meer (ooit) en van een beetje meer of minder stront daar kijkt niemand meer op. (illustratie van Voytek S, informatie door Jeff Dahl)

  7: Sneller vlees opeten

  Ter compensatie van maatregel 3 presenteren wij ook deze tegenmaatregel: Sneller meer vlees opeten. Immers: hoe sneller je vlees opeet, hoe eerder er minder dieren zijn. Minder dieren is minder kak, is minder ammoniak, is minder reactieve stikstof (Ja, dit riedeltje is al een keer voorbij gekomen, maar IsWelZo!). Check overigens ook het instagram account van onze nieuwe held: Burak Özdemir.

  8: Alle Natura 2000 gebieden aan Soedan verkopen

  Ja, eens, dit klinkt raar. Maar het kabinet vraagt om onorthodoxe maatregelen, dan krijgt het kabinet ook onorthodoxe maatregelen. Verkoop gewoon alle Natura 2000 gebieden aan Soedan. Daar hebben ze namelijk enorm veel last van droogte door de oprukkende Sahara. Op deze manier krijgen ze er een aardig stukje groen bij. De Natura 2000 gebieden horen dan niet meer bij Europa, dus geen issue meer met stikstof. Daarbij, ook geen onderhoud meer, dus meer geld om boeren te compenseren. Oh nee, dat hoeft dan niet meer. Nu ja, meer geld voor dingen!

  9: Kwetsbare natuur asfalteren

  Bam: alle kwetsbare natuur asfalteren. Werkt namelijk feilloos! Geen Nature 2000 gebieden, geen problemen met stikstof, minder files, minder drukte op de wegen, minder lang uitstoot van uitlaatgassen. Waarom zijn we hier niet eerder opgekomen? (foto door Austrini, formaat aangepast)

  10: Baby’s opeten

  Wauw, veel onorthodoxer dan dit ga je het niet krijgen. Maar toch is deze maatregel afgelopen week geopperd in Amerika, tijdens een bijeenkomst van Alexandra Ocasio-Cortez. Volgens de dame troll die met dit plan kwam, hebben we nog maar een paar maanden te leven op aarde en is het opeten van onze kinderen de enige oplossing. Altijd fijn om te zien hoe genuanceerd het debat wordt gevoerd in Amerika.

  11: In god gaan geloven

  Hier, weer zo’n feilloze oplossing c.q. maatregel: In God gaan geloven. Superhandig, want Gods wegen zijn immers ondoorgrondelijk en hij lost uiteindelijk toch alles op. Het stikstofprobleem past gegarandeerd helemaal in de planning van baardmans hierboven, dus waar maken wij ons nog druk om?

  12: Wachten op de Apocalyps

  Tja, we kunnen de hoeveelheid stikstof in de vrije natuur wel proberen te verminderen, maar als we toch allemaal dood gaan, waar maken we ons dan druk om? Gewoon wachten op de Apocalyps is wat ons betreft een puike maatregel. En met een beetje mazzel zijn we nog snel aan de beurt ook.

  13: Meer wurgseks

  Ja, ook deze maatregel is onorthodox te noemen, maar daarom niet minder effectief. Want wanneer je gewurgd wordt, adem je minder stikstof uit dan je inademt. Werkt dus en is afhankelijk van je fetisj nog aangenaam ook. (foto door Rocky Sun)

  14: Collectief zelfmoord plegen

  Waarom wachten op de Apocalyps als we het zelf een stukje kunnen versnellen? Gewoon collectief zelfmoord plegen. Dat kan door bijvoorbeeld uitademen te verbieden. Je ademt namelijk stikstof in, maar daarna adem je het dus niet meer uit! Beter kan toch bijna niet? En met 7 miljard mensen verminderen we het gehalte stikstof in de lucht met één klap gigantisch en een paar minuten later bestaat het hele probleem niet meer!

  Voila, 14 stuks onorthodoxe maatregelen waarmee zomaar de hoeveelheid reactieve stikstof in de vrije natuur aanzienlijk verminderd kan worden. Zo moeilijk hoeft het allemaal niet te zijn. Mochten jullie aanvullingen hebben, dan zijn die van harte welkom hieronder in de reacties.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  20 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  20 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Jack Random
  Jack Random
  05/11/2019 - 14:55 14:55

  De dijken doorsteken en de stormvloedkering openzetten, en hierdoor Nederland onder water laten lopen. Geen land=geen stikstofprobleem.

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  Antwoord aan  Jack Random
  05/11/2019 - 15:09 15:09

  De gemalen stil zetten, makkelijker en hetzelfde effect, en dat scheelt per direct ook in de uitstoot.

  Skyclad
  Skyclad
  05/11/2019 - 17:59 17:59

  Deporteer alle boeren naar Syrie en importeer goedkoop vlees, groente en fruit uit andere (Europese) landen. Dan neemt het Europees overschot weer wat af, het scheelt vele tientallen miljarden aan landbouwsubsidies, en we zijn ook eindelijk af van die ‘landelijke lucht’. En van het gezeik van die boeren, die voor het grootste deel weigerden ABN te leren spreken. Het CDA verliest ook meteen een groot aantal stemmers als die boeren het land uit gegooid worden, dus het is gewoon een win-win situatie.

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  Antwoord aan  Skyclad
  05/11/2019 - 18:52 18:52

  Stemp’ Lijst Skyclad!

  Roel Zwaar
  Lid
  05/11/2019 - 18:58 18:58

  Noem Stikstof geen Stikstof meer. Dan bestaat het Stikstofprobleem namelijk ook niet meer.

  Roel Zwaar
  Antwoord aan  Reet
  05/11/2019 - 20:02 20:02

  Thierry noemt het een boekhoudkundig probleem. Daar ligt de Nance dan toch even anders, Reet!

  Trollbuster
  Lid
  05/11/2019 - 20:09 20:09

  Of de overheid bedenkt dat meer bedrijven per oppervlakte niet betekent dat je dan per oppervlakte minder kan uitstoten.

  En dan nu een stukje WHARRGLBARRGL van mijn kant:
  Het punt is ook nog eens dat alle ‘natuur’ die we in Nederland kennen gemaakt is door het gebruik van land. We kennen geen natuur meer, alleen een landschap waarin dieren kunnen leven.
  Zelf woon ik in een buitengebied, waar ook een ‘Natura 2000 natuur-herstel project’ in de buurt is. Daarvoor is water nodig, veel water. Ze hebben de sloten afgedamt en omgeleid. Het gevolg is dat mijn boomgaard droog staat, het bos achter mijn huis sterft langzaam af. Het natuurlijke meertje waar vroeger onze zwanen en ganzen zwommen staat al bijna 3 jaar droog. Hoe bedoel je de natuurorganisaties hebben het goed voor met ons landschap/de natuur?

  MadDieu, drukt zijn snor
  05/11/2019 - 20:45 20:45

  Minder (consumptie)dieren in NL. Dat is geen verkleining van het probleem, maar een vergroting. (Tenzij je louter en alleen naar de Natura2000 lappendeken kijkt. De boeren zijn verantwoordelijk voor 46% van de neerslag in deze gebieden. Voor heel NL is dat procentueel veel en veel minder.)

  We willen in de EU voldoende vlees van varkens, runderen, kippen, eenden en konijnen.
  Deze dieren worden voor efficientie gehouden in stallen. Economisch goedkope stallen, die je ‘s zomers niet wil koelen en ‘s winters niet wenst te verwarmen. In een zeeklimaat zit je dan veel gunstiger dan in een land-, berg- of mediterraanklimaat. Tel daarbij op goede landbouwgronden en je weet dat we in NL niet alleen in euro’s gunstiger uit zijn.

  Buiten de randstad zit NL vol veebedrijven.
  Angorakonijnen voor de haren en voor het ‘wild’ in katten- en hondenvoer.
  Eenden voor eieren, dons en de Franse connaisseurs.
  Nuchtere kalveren voor het broodnodige stremsel. Zonder kalverstremsel geen harde 40+ kaas. (Proef die 30+ varianten. Net broccoli, niet te hachelen.)
  Kippen, varkens en runderen; dat weet je zelf wel.

  MadDieu, drukt zijn snor
  05/11/2019 - 21:06 21:06

  A propos: ultrasoon mestdrogen.
  Subsidies voor de ontwikkeling hiervan werden door milieu- en dierenvrienden tegengehouden. Het zou kunnen leiden tot mega-grote stallen zonder uitstoot.

  Ultrasoon mestdrogen werkt dankzij het venturi effect. Een luchtstroom versneld in de venturi tot boven de geluidsnelheid. De schokgolf van de geluidsgrens droogt en verpulvert bijna alles -zoals de toegevoegde mest- wat meegevoerd wordt. Efficiënter en sneller dan vergisting. (En compact, toepasbaar in de huidige mestkelders.)

  Roel Zwaar
  Antwoord aan  MadDieu, drukt zijn snor
  06/11/2019 - 08:26 08:26

  Gebruik ik al jaren op mijn toilet. Ideaal!

  hangmat
  hangmat
  Gast
  05/11/2019 - 22:44 22:44

  Het stikstofprobleem = minder huizen bouwen = minder opvreters die hier de boel komen vervuilen => goed!

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  06/11/2019 - 09:23 09:23

  Persoonlijk voel ik meer voor een autoloze maandag. Op zondag heeft iedereen wel wat aardigs met de auto te doen. Bij oma in Jisp op bezoek of een festival in een of ander uithoek. Of gewoon lekker scheuren op het circuit van Zandvoort.

  Met een maandag heb je dat probleem niet. Dan zit je gewoon duf op je werk. Het is stukken aantrekkelijker dat dan maar niet te doen en gewoon op je nest te blijven liggen.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  06/11/2019 - 09:26 09:26

  en kom nou niet met het argument dat dit een vrije dag kost, want je kunt je gewoon ziek melden. Als iedereen dat doet valt dat niet te controleren. Bovendien moet die keuringsarts dat dan ook op de fiets doen (maar waarschijnlijk heeft ook die zich ziek gemeld).

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  06/11/2019 - 09:27 09:27

  Verder zorgt al die stikstof voor meer plantengroei en dat doet het CO2 niveau weer dalen…

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  06/11/2019 - 09:41 09:41

  Overigens is de oplossing voor CO2 simpel.
  Het Amazonewoud neemt veel CO2 op en het groeit retesnel, maar geeft de CO2 door rotting ook weer af aan de atmosfeer.
  Je moet het hele regenwoud dus over een periode van 15 jaar kappen en in de zuurstofloze diepzee dumpen. Die meeste tropische hardhout soorten zinken wel, maarde drijvende delen kunnen met afgewerkt uranium verzwaard worden; zijn we daar ook vanaf.
  Het woud groeit telkens weer aan (zeker met een donatie van mest van Brabantse boeren) dus daar zie je niks van en ook de beestjes blijven leven.

  Binnen 30 jaar heb je zo het CO2 niveau weer terug naar normaal en kunnen we weer ieder jaar een Elfstedentocht rijden.

  Buffelkut
  Buffelkut
  Gast
  06/11/2019 - 10:03 10:03

  Nee.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN