Je kent ze vast wel; die zogenaamd opbeurende spreuken die je tijdlijn bevuilen. Om de haverklap zie je wel weer een vrolijk plaatje van een vrolijk hondje met een vrolijk tekstje erbij of een hand met een kaars erin voor mensen die ziek zijn. ‘Laat dit kaarsje niet doven!’ staat er dan bij. Nee. Rot. Op. Echt. Vanmorgen kwam ik de ergste in tijden tegen op Facebook:

opbeurende spreuken
*houdt, *van, *als, *.

Dat je dyslectisch bent, soit, maar laat je tekst dan eventjes controleren door iemand die wél een zin van 12 woorden kan schrijven zonder er vier fouten in te maken. Oh, je ziet er maar twee? Wat denk je van de hoofdletter v midden in een zin? En leestekens zijn ook totale bullshit, of zo, die gebruiken we gewoon maar helemaal niet. Een zin eindigt met een punt, vraagteken of uitroepteken, maar er zijn blijkbaar hele volksstammen die daar vanaf willen. Natuurlijk ben ik nu een nare taalnazi, want je snapt toch wat er woort gezecht, en neuk eens niet zo mier. Nee. Die mieren moeten snoeihard anaal geneukt worden met de Euromast in dit geval. Echt.

De boodschap

Wat me het meest verbaasde was niet eens die rare hypercorrectie, maar de zin zelf: ‘Een moeder houdt net zo veel van haar zoon als van haar dochter.’ (Dat moest het zijn, vermoeden we.) Meteen ontstaat er een beeld van een zure huisvrouw die altijd werd achtergesteld door haar ouders. Het jongere en veel succesvollere broertje kreeg altijd alle aandacht, deed nooit iets fout en zij heeft daar nog steeds een trauma van. Nu heeft ze zelf een stuk of drie kids en wil ze duidelijk maken dat zíj níet zo is! Het zit diep. Zíj houdt van ál haar kinderen even veel! Deze spreuk is maar liefst 1400 keer gedeeld op Facebook. Er zijn dus 1400 mensen die de moeite hebben genomen om hun eigen vrienden bloot te stellen aan dit wanproduct. Waarom? Herkenning? Ja, hè. Dat is het. Al die rotouders die één kind keihard voortrekken altijd, geef het maar toe. Dat schrijnt, hè.

Meer pareltjes

Het leed dat delen op Facebook heet. Jongens, onthoud (ja, dat schrijf je hier zonder t aan het einde), less is more. Zéker op Facebook en al helemaal als het walgelijke spreuken betreft. Extraspeciaal voor jou nu een paar facepalmwaardige pareltjes die ronddwalen op de soosjale media. Aan jou de opdracht om a) te distilleren wat er überhaupt bedoeld wordt, en b) er een foutloze zin van te maken, inclusief hoofdletters op de juiste plaats en leestekens. Wie ze allemaal goed heeft krijgt een gemarineerde karbonade van een halve kilo van Ome Mc.

opbeurende spreuk 1

opbeurende spreuk 2

opbeurende spreuk 3

opbeurende spreuk 4

opbeurende spreuk 5

opbeurende spreuk 6

 

Reaguur dan!

16 reaguursels op "Rot op met opbeurende spreuken"

avatar
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
Roel Zwaar

Goffer! Genade! Waar hebben we dit aan te danken?

grotesnor

U kunt ook te ver gaan, mevrouw Incognito, veel te ver!

Toxteth O'Grady

Geef haar wat credit, want de Comic Sans voorbeelden heeft ze gelukkig weg gelaten.

Puh!

comment image

Susan Heklicht

“Jongens, onthoudt” is hier met -dt want meervoud.

Roel Zwaar

“Hooghoudt” is anders wel met dt voor de niet-geheelonthouders

Toxteth O'Grady

Tering!comment image

Glauc-oma alert!comment image

Wat, wat?comment image

Puh!

Tox zit met z’n tantes op feestboek zo te zien.

Toxteth O'Grady

comment image

Toxteth O'Grady

wouzer51

Gods kolere wat een azijnpisserij ineens! Anders schrijf je zo leuk.

Mohammed Said al Sahaf

HET LEVEN IS EEN FEESSIE JE MOT ALLEEN JEZELLUF EFE OPHANGUH!!!

Bismarck

Niet een facebook-account aanmaken. Het kost wel heel veel inspanning en tijd, maar het is al die moeite waard.

sjofels

Ik volg maar mijn kruis, dan kom ik altijd thuis..

Ds. Ploppo

De vreselijke fontjes en grofgepixelde plaatjes zijn toch wel mooi in harmonie met weinig nozele tekst. Zoiets gaat heus niet vanzelf. Daar is aandacht aan besteed.

Als je op wilt vallen heb je niets aan middelmaat. Geen mens is geïnteresseerd in middelmaat. Maar daar waar de “hall of fame” slechts voor een enkeling is weggelegd, ligt de “hall of shame” voor eenieder binnen handbereik.
…en is vaak nog beter bezocht ook, zoals deze post maar weer bewijst.

Roel Zwaar

Hell of shame klinkt mij beter in de oren.