Nou nou nou ome Reet. Zo kan ‘ie wel weer hè! Hoor ik jullie zeggen. Maar neen, zo kan ‘ie helemaal niet. Jacqueline Oude Hesselink verdient als digiconsulente namelijk haar centen met het digitaal adviseren van ouderen en mensen die er allemaal niets meer van begrijpen.

Dan zou je denken dat Jacqueline Oude Hesselink wel een klein beetje begrijpt hoe de digitale wereld in elkaar steekt. Maar neen. Ze waarschuwt namelijk in de krant voor zo ongeveer de oudste phishing-truuk op aarde: een bestandje dat je via een chatprogramma naar keuze (in dit geval facebook messenger) zou moeten installeren om een leuke video te bekijken.

Ja, maar er zijn toch genoeg mensen die niet zo veel van de Internets begrijpen en dan is zo’n waarschuwing toch nooit te veel? Eens! Ware het niet dat Jacqueline er zelf, anno 2017, ook in is getrapt:

Ik waarschuw cliënten zelf altijd voor dit soort spam. Nu ben ik ook een keer stom bezig geweest

Wat heeft Jacqueline namelijk gedaan. Ze heeft op een videolink in messenger geklikt. Deze link kreeg ze van iemand die wel vaker “leuke filmpjes” naar Jacqueline stuurde. Nadat ze op die link klikte, kreeg ze een pop-up met de melding dat ze iets moest installeren om de video in kwestie te bekijken. Ondanks dat bij iedereen en zijn moeder nu de alarmbellen zouden gaan rinkelen, klikte Jacqueline op de link in de pop-up, want: “Dit omzeilen en de video toch bekijken lukte niet, dus klikte ze door.”

6

Reaguur dan!

avatar
3 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
MonadeReetPuh!Broeder Bolognese Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
Broeder Bolognese
Broeder Bolognese

comment image

Puh!

comment image

Monade

Oei! Dat is bijna net zo dom als een wordpress side maken met lazy image loading waarbij de ploatjes l-a-n-g-z-a-a-a-a-a-m… i-n-f-a-a-a-a-d-e-n… als ze in de viewport zichtbaar worden, hè reet?

/ Je wil trouwens niet weten hoeveel lokalio’s slachtoffer worden van ransomware door TOCH! STRONT!IEGENWIES! de software te installeren die door op video-linkjes te klikken naar voren popt. Inclusief ICT-bedrijven!1!1!!. De werkstudentjes van de UT en de Saxion boeren er goed van.