More

  RECENTE POSTS

  Zondagsmiddagborreltip, part deux: Koningskopstoot

  Morgen is het Koningsdag, en dan kan heel ondernemend Nederland niet factureren en is de economie totaal ontwricht wegens de verjaardag van Willem-Alexander Claus George Ferdinand, Koning der Nederlanden, Prins van Oranje-Nassau, Jonkheer van Amsberg, beter bekend als: de koning. De enige troost die je hebt: ongegeneerd innemen.  Koningsdag is natuurlijk enorm kut, maar als je drinkt, is die 24 uur te harden. Als Totaalalcoholiker ga je dan voor het snelle werk, snel dronken, snel dat warme gevoel waarbij alles leuk is. Vraag je niet af of het lekker is, maar gewoon: innemen en door naar de volgende. Daarmee is koningsdag exact hetzelfde als een WK voetbal: geen facturen, stomvervelend, oranje en geveinsde volksverbroedering. En wat drink je dan op zo’n dag? Onze tip is: De Koningskopstoot: Pils en Oranjebitter.  Frederick Heineken trok in 1752 naar Amsterdam, en daar kocht hij het beste gerst, de fijnste hop en het zuiverste water. Hij gaf dat aan zijn beste trekpaard, en de volgende dag: viola, het paard zeikte het eerste kratje Heinekes bij elkaar. Tot op de dag van vandaag wordt dat nog precies volgens datzelfde recept gebrouwen. Oranjebitter is zelfs nog smeriger dan Heinekes maar wel zelf te maken. Let wel: begin er op tijd aan, dus niet een dag van te voren! Oh wacht…

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  4 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  4 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  bijbalbij
  bijbalbij
  Gast
  26/04/2015 - 10:08 10:08

  Het is nu Koning Willem-Week bij keuzekanaal NPO BEST. En dan zijn er dus nog steeds mensen die beweren dat er geen zak op TV is.

  Net jarig geweest
  Net jarig geweest
  Gast
  26/04/2015 - 16:05 16:05

  Bedankt voor de tip, bijbalbij! De Betamax staat lustig te snorren hier!

  Hangmat
  Lid
  26/04/2015 - 22:59 22:59

  LOL! dat laatste fillempie is echt kostelijk!

  Ome Mc
  Lid
  27/04/2015 - 08:32 08:32

  Overigens las ik laatst dat Heineken die brouwerij voor 80.000 gulden heeft gekocht destijds. Da’s dus ook niet bepaald een bloed-zweet-en-tranen verhaal, die familie was gewoon al loaded. En ook van Duitschen bloed, dus dat maakt het dan wel weer een ultiem Koningsdagdrankje.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN