Het is weer herfst en dat betekent: Zondagsfilmpjes!

We beginnen vandaag met ‘Wind River’: een beklemmende thriller met een boodschap, waarin de moord op een 18-jarig Indiaans meisje in een indianenreservaat in Wyoming wordt onderzocht.
Het tweede filmpje: ‘Mindhorn’ is -hoewel het onderwerp anders doet vermoeden- een stuk luchtiger: een tv-acteur uit een 80’s detectiveserie wordt in deze comedy door de politie te hulp geroepen omdat hij de enige is met wie een seriemoordenaar wil praten.

4sterren
Wind River – VS (2017) – Taylor Sharidan

Cory Lambert is een jager die de lokale boeren helpt door wilde dieren af te schieten die de veestapel bedreigen. Op een dag vindt hij tijdens zijn werk het bevroren lijk van een 18-jarig Indiaans meisje. Samen met de onervaren FBI-agente Jane Banner en de lokale Tribal Police probeert hij de zaak op te lossen.
Tot zover lijkt het verhaal op een gemiddelde 14-in-een-dozijnthriller, maar Wind River is veel meer dan dat. De film heeft meerdere lagen die het verhaal net even wat meer diepgang geven. Daarnaast zit er genoeg in-je-gezicht actie en geweld in hoor, dus u hoeft niet bang te zijn dat het een film voor mietjes is. Daarnaast geeft het een mooi inkijkje in het met drank en drugs doorspekte, troosteloze, koude, wild-westleven dat de mensen in dat gedeelte van de VS leven.
Hoewel de film niet direct op feiten is gebaseerd, zit er wel een wrange bijsmaak aan: In de VS worden vermissingen van Indiaanse vrouwen, bijna nooit aan de autoriteiten doorgegeven. En als ze dan uiteindelijk (dood) gevonden worden, wordt de zaak niet onderzocht, laat staan opgelost. Wat weer vraagtekens zet bij de rol van de politie in het geheel.
Thriller/Mystery/Drama – IMDb 7.9RT 87%MagnetNL ondertitels.

3-5sterren
Mindhorn – UK (2016) – Sean Foley

Richard is een verlopen tv-acteur uit een 80’s detectiveserie. Ooit was hij de beroemdste man van het eiland Mann, maar die tijd ligt inmiddels ver achter hem. Nadat hij zijn medespelers vreemd begon te bejegenen werd hij ontslagen. Jaren later wordt hij ineens gebeld door de politie. Er is een seriemoordenaar die met niemand anders wil praten dan met Detective Mindhorn (de rol die Richard in de serie speelde), maar de seriemoordenaar heeft het waanidee dat Mindhorn een echte persoon is. Richard ziet dit als een uitgelezen mogelijkheid om zijn carrière weer nieuw leven in te blazen en weer iets van zijn oude grandeur terug te kunnen krijgen.
‘Mindhorn’ is een grappige, luchtige film, zonder al teveel pretenties. Gewoon vermakelijk zondagmiddagentertainment. En daar is helemaal niets mis mee op z’n tijd.

EXTRA: een videoclip uit de tijd dat Richard nog wèl iemand was.

Comedy – IMDb 6.3RT 91%MagnetNetflixEN ondertitels

Meer zondagsfilmpjes? Klikt u dan hier! Meer van deze auteur? Lees dan ook eens zijn fijne ku(ns)tbeschouwingen, of waarom hij lutsers met een camera haat.
Retecool houdt van demense en we stellen het ten zeerste op prijs als u uw liefde voor ons laat blijken, door ons de moeder te liken op Facebook.
0 0 stemmen
REET DEZE POTS!
Abonneer
Laat het weten als er
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
horrorneefje
Lid
29/10/2017 - 15:14 15:14

Herfst is leuk, want Zondagsfilmpjes. Dat zei ik vorig jaar ook al. En ik blijf het zeggen. Herfst is leuk, want Zondagsfilmpjes.

Draken
29/10/2017 - 19:38 19:38

Mindhorn is jolly UK, meneer van Dale. Maar thanks voor the tip.

horrorneefje
Lid
30/10/2017 - 13:07 13:07

Wind River is geweldig. Trap ik er nog even een filmtipje in: Shot Caller. Erg goeie rol van Nikolaj Coster-Waldau (speelt Jamie Lannister in GOT).

http://www.imdb.com/title/tt4633690/