More

  RECENTE POSTS

  Zondagsfilmpjes 81 – Ingelaste Zomereditie

  Aangezien het nou niet echt strandweer is en het verder ook nog niet echt wil zomeren, hierbij een ingelaste editie van de Zondagsfilmpjes! Vandaag twee films over mannen met een missie.

  Voor het eerste filmpje gaan we het Amazonegebied in, alwaar ontdekkingsreiziger Percy Fawcett een verloren stad probeert te vinden. Het tweede filmpje speelt zich ook af in het bos. Zij het niet in het oerwoud, maar in de bossen van De Pacific Northwest in de VS. Daar tracht een vader zijn zes (!) kinderen op te voeden tot fysiek- en mentaal sterke, zelfdenkende en zelfredzame individuen.

  3-5sterren
  The Lost City Of Z – VS (2016) – James Grey

  De Britse Majoor John Fawcett wordt in 1905 opgeroepen om het onontgonnen gebied rond de rubberplantages in Bolivia in kaart te brengen. Tijdens de reis stuit hij op sporen van een stad met een geavanceerde beschaving. Voordat hij op onderzoek kan gaan moet hij echter terugkeren naar Engeland. Fawcett is vastbesloten om terug te keren naar de vermeende stad, maar als hij zijn verhaal vertelt wordt hij door zo ongeveer alle wetenschappers keihard uitgelachen omdat een geavanceerde beschaving natuurlijk klinkklare onzin is; er leven daar immers slechts inboorlingen en wilden. Uiteindelijk lukt het hem om de middelen bij elkaar te krijgen en gaat hij op zoek naar de stad die volgens hem op ontdekking ligt te wachten.
  The Lost City of Z is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van militair en ontdekkingsreiziger [let op: spoilers in link!] Percival Harrison Fawcett. Degenen die een Indiana Jones-achtig avontuur verwachten, zullen hun verwachtingen enigszins moeten bijstellen. Want hoewel er best wat avontuur in de film zit, gaat hij misschien nog wel meer over de verdorvenheid en hebzucht van de mens dan over het spannende jungle-avontuur van Fawcett. Laat u niet ontmoedigen door de wat lange duur van de film (2 uur en 21 minuten) of het IMDbcijfer, want de film biedt een prima verhaal en meer dan genoeg mooie plaatjes om even aan de alledaagse sleur en het sombere weer te ontsnappen.
  Avontuur/Biopic/Drama – IMDb 6.7RT 87%Magnet – NL ondertitels
  4sterren
  Captain Fantastic – VS (2016) – Matt Ross

  In de bossen van De Pacific Northwest in de VS, probeert Ben zijn zes kinderen op te voeden tot fysiek- en mentaal sterke, zelfdenkende en zelfredzame individuen. Om dat doel te bereiken wordt hen een rigide en spartaans trainingsprogramma opgelegd, lezen de kinderen alleen verantwoorde, extreem-linkse hobbyboeken en worden zoveel mogelijk invloeden van de fascistische, kapitalistische, boze wereld buitengesloten.
  Als de moeder van de kinderen -die vanwege ziekte niet bij hen in het bos woont- overlijdt, overtuigen de kinderen hun vader met veel moeite om de beschermde omgeving te verlaten en de gevaren van de echte wereld te trotseren om hen mee te nemen naar de begrafenis van hun moeder. Dit zeer tegen de zin van de schoonvader van Ben, die hem maar een idiote, radicale despoot vindt.
  Captain Fantastic is een erg interessant kijkje in het hoofd van een tot op het bot van zijn eigen denkbeelden overtuigde extremist. Want zo is de vader denk ik het best te omschrijven. De rol van vader Ben wordt met veel overtuiging gespeeld door Viggo Mortensen, die hiervoor mijns inziens dan ook terecht een Oscarnominatie kreeg. De film zet je goed aan het denken over je eigen wereldbeeld en laat je het ene moment sympathie voelen en het andere moment afkeurend nee schudden.
  Drama – IMDb 7.9RT 83%MagnetNL ondertitels.
  Meer zondagsfilmpjes? Klikt u dan hier! Meer van deze auteur? Lees dan ook eens zijn fijne ku(ns)tbeschouwingen, of waarom hij lutsers met een camera haat.
  Retecool houdt van demense en we stellen het ten zeerste op prijs als u uw liefde voor ons laat blijken, door ons de moeder te liken op Facebook.
  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Wtrdk
  Lid
  31/07/2017 - 08:26 08:26

  Meer zondagsfilmjes a.u.b. 🙂

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN