More

  RECENTE POSTS

  Zondagsfilmpjes 76

  In deze editie van de Zondagsfilmpjes gaan we voor twee, op ware gebeurtenissen gebaseerde films. In ’71 zien we hoe een door zijn eenheid achtergelaten Britse soldaat, in de vijandige straten van Belfast moet zien te overleven. En Black Mass is een biopic over de Bostonse gangster “Whitey Bulgar”.

  4sterren

  ’71 – GB (2014) – Yann Demange

  Tijdens een actie van het Britse leger in Belfast, wordt soldaat Gary, in de chaos die ontstaat tijdens rellen, per ongeluk achtergelaten door zijn eenheid. In zijn eentje moet hij proberen te overleven in deze vijandige omgeving. ’71 is een op ware gebeurtenissen gebaseerde spannende film, die je niet alleen laat voelen hoe onprettig die situatie voor Gary geweest moet zijn, maar die ook een inkijkje geeft in de interne strijd tussen de verschillende generaties binnen de IRA op dat moment.
  Actie/Drama – IMDb 7.2RT 96%MagnetNL ondertitels

  3-5sterren

  Black Mass – VS (2015) – Scott Cooper

  Voor Black Mass blijven we in de jaren zeventig. Ook een waargebeurd verhaals. Alleen op een ander continent en met een heel ander soort conflict. Namelijk tussen de Bostonse maffia onderling en die maffia met de overheid. Gangsterbaas “Whitey” Bulger wordt door de FBI benaderd om een andere maffiafamilie erin te luizen. Dat ziet hij op zich wel zitten, maar dan wel op zijn eigen manier. En dat is niet helemaal de manier waarop de FBI gehoopt of gerekend had. Black Mass is een fijne misdaadfilm met een prima (niet typische) rol van Johnny Depp als Bulger.
  Misdaad – IMDb 7.0RT 75%MagnetNL ondertitels.

  Meer zondagsfilmpjes? Klikt u dan hier! Meer van deze auteur? Lees dan ook eens zijn fijne ku(ns)tbeschouwingen, of waarom hij lutsers met een camera haat.
  Retecool houdt van demense en we stellen het ten zeerste op prijs als u uw liefde voor ons laat blijken, door ons de moeder te liken op Facebook.
  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Johnny Drama
  Johnny Drama
  07/02/2016 - 20:22 20:22

  Als je Black Mass leuk vond, is hier nog een mooie side story, verteld bij The Moth http://nashvillepublicradio.org/post/oreos-heaven-and-americas-most-wanted

  horrorneefje
  Lid
  08/02/2016 - 15:41 15:41

  Allebei aanraders.

  Was Bronson (2008) hier al eens voorbij gekomen? Wellicht op de oude RC site?
  Anders: absolute toppertip, wat mij betreft.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN