More

  RECENTE POSTS

  Zondagsfilmpjes 100 – Palm Springs en Free Guy

  U heeft er even op moeten wachten, maar vandaag op deze 14e (HOEVEEL?!) november, is de HONDERDSTE editie van de Zondagsfilmpjes een feit! En we hebben weer twee erg fijne filmpjes voor u weten op te snorren.

  Het thema van vandaag is ‘tijdlus’. We beginnen met Palm Springs, waarin twee bruiloftsgasten in een tijdlus terecht komen en gaan proberen eruit te komen. Het tweede filmpje is Free Guy, over een man die erachter komt dat hij als Niet Speelbaar Personage gevangen zit in een game.

  Palm Springs – VS (2020) – Max Barbakow

  Sarah (het zwarte schaap van de familie) is bruidsmeisje op de bruiloft van haar zus. Een rol die haar niet echt op het lijf geschreven is. Op het feest komt ze de losse, nihilistische Nyle tegen en ze voelt zich aangetrokken tot hem. Tot zover lijkt dit een huis-tuin-en-keuken romcom te gaan worden. En zodra het woord tijdlus valt, denkt iedereen meteen “Oh, een zoveelste variant op Groundhog Day!” Maar niets is minder waar! Palm Springs speelt op een geweldige manier met het thema en laat de twee hoofdpersonen lekker lijden onder het gegeven en schotelt u een paar heerlijke WTF?!!-momenten voor. Of zoals OGL zei na het kijken van deze film: “Wat een briljante film!” Nou.. dan weet u genoeg. Verplicht kijkvoer!!

  Comedy/Drama – IMDb 7.4RT 95%Prime Video (30 dagen gratis)

  Free Guy – VS (2021) – Shawn Levy

  Guy is een medewerker bij de bank. Elke dag wordt zijn bank overvallen door gamepersonages die op zoek zijn naar geld. En elke dag haalt Guy z’n koffie bij dezelfde koffietent en elke dag ontmoet hij dezelfde mensen. Tot hij op een dag een bril op straat vindt. Op het moment dat hij deze opzet, gaat er een (game)wereld voor hem open en ontdekt hij dat hij een NPC (Non-Playable Character) in een Fortnite-achtige game is.
  Free Guy zou je een mix van The Truman Show, Groundhog Day en Ready Player One kunnen noemen, al haalt de film toch net niet dat niveau. Het is voornamelijk een prima stukje vermaak. waar niets mis mee is. Dus lekker even pretentieloos kijken!

  Actie/Comedy – IMDb 7.2RT 80%Disney+

  Meer zondagsfilmpjes? Klikt u dan hier! Meer van deze auteur? Lees dan ook eens zijn fijne ku(ns)tbeschouwingen, of waarom hij lutsers met een camera haat.
  Retecool houdt van demense en we stellen het ten zeerste op prijs als u uw liefde voor ons laat blijken, door ons de moeder te liken op Facebook.
  5 5 stemmen
  REET DEZE POTS!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN