More

  RECENTE POSTS

  Avondklokestafette 022: Zondagsfilmpjes 99

  U zit vandaag allemaal hand in hand met uw geliefde (of met uw lul in de lockdown) op de bank te wachten wat nou een fijn filmpje zou zijn om op deze romantische 14(!) februari te gaan kijken!

  Wat een geluk dat er dan vandaag weer Zondagsfilmpjes zijn. Want we hebben speciaal voor u een aantal fijne liefdesfilmpjes verzameld. Uiteraard net even anders dan anders, maar ze hebben allemaal iets met liefde te maken en ze zijn allemaal goed! Want anders mochten ze van OGL (Onze Grote Leider, stralend is zijn sterretje) niet in de Zondagsfilmpjes.
  Want Zondagsfilmpjes heersen. Allemaal. Altijd!

  Lars And The Real Girl – VS (2007) – Craig Gillespie

  Lars heeft geen vriendin, maar dan krijgt hij een relatie… met een Real Doll. En hij gaat zo ver dat hij zelfs met haar wil trouwen.
  In tegenstelling tot wat je zou verwachten is het geen grappige one-joke film, maar een grappige, heerlijke, eerlijke en ontroerende film zonder vals sentiment en opsmuk.
  Drama/Comedy – IMDb 7.3RT 81%MagnetNL ondertitels

  Låt Den Rätte Komma In – Zweden (2008) – Tomas Alfredson

  Het jongetje Oskar krijgt een nieuw buurmeisje, Eli genaamd. Ze raken bevriend, maar al snel blijkt dat Eli geen gewoon meisje is.
  Een fijne horrorfilm die niet de gebaande paden bewandeld, maar ook gewoon een goed verhaal heeft. Maar wees niet bang; er valt nog genoeg te horrorren! (Is dat een woord?)
  Horror/ Drama – IMDb 7.9RT 98% – MagnetNL ondertitels

  Cutie And The Boxer – VS (2013) – Zachary Heinzerling

  Een prachtige biodocu over de toen 82-jarige New Yorkse ‘boks-schilder’ Ushio Shinohara en zijn vrouw Noriko. Meer nog dan over de kunst van het schilderen, gaat het over de kunst van het liefhebben door dik en dun. Al 40 jaar lang.
  Bio/ Docu – IMDb 7.2RT 95% – MagnetEN ondertitels

  Her – VS (2013) – Spike Jonze

  Een schrijver van liefdesbrieven-in-opdracht (Joaquin Phoenix) koopt een nieuw, zeer geavanceerd alles-in-een besturingssysteem (de stem van Scarlett Johansson) dat aan al zijn wensen zou moeten voldoen. En dat doet het dan ook. Sterker nog. De schrijver krijgt een relatie met het OS. Klinkt misschien vreemd, maar Spike Jonze brengt het geheel op zo’n manier dat het totaal geloofwaardig is. Super geacteerd door Phoenix en Johansonn (zij het dat die laatste alleen te horen is).
  Drama, Sci-Fi – IMDb 8.0RT 94% – Videoland – MagnetNL ondertitels

   

  De avondklok, het is een inperking van vrijheden maar ook weer niet zo dramatisch als velen willen doen geloven. Hoe meer iedereen zich aan de voorschriften houdt, des te eerder zijn we er vanaf.  Daarom ter motivatie, tot het einde van de avondklok, iedere dag op Retecool een avondklokestafettepost met iets te doen in die avond. Lezen, luisteren, kijken, ontdekken, zodat we allemaal een stukje vrolijker er weer uitkomen, net als uit je moeder.

  5 3 stemmen
  REET DEZE POTS!

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  14.1
  Lid
  14/02/2021 - 18:46 18:46
  14.1
  Lid
  Antwoord aan  14.1
  14/02/2021 - 18:47 18:47

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN