More

  RECENTE POSTS

  Zondagsfilmpjes 74

  “Het enige verschil tussen een gek en mijzelf, is dat ik niet gek ben.” Aldus Salvador Dalí ooit. Die uitspraak is in zekere zin van toepassing op de hoofdpersonen uit de filmpjes van vandaag. In Kumiko, the Treasure Hunter probeert een vrouw met behulp van een geavanceerd door haar zelf ontwikkeld zoeksysteem, het geld dat in de film Fargo langs de kant van de weg werd verstopt, te vinden. En in LFO probeert een (gekke, of geniale?) man met behulp van geavanceerde geluidsexperimenten van zijn geluidsallergie af te komen. Dit heeft echter nogal wat onverwachte bijwerkingen.

  Kumiko, the Treasure Hunter – VS (2014) – David Zellner

  De, op het randje van een depressie verkerende, Kumiko werkt in een saai kantoor in Tokio. Op een dag vind ze een videoband waarin de locatie van een groot geldbedrag wordt onthuld. Wat Kumiko niet weet, maar wij wel, is dat het een videoband van de film Fargo is. Ze gaat op onderzoek uit en stelt een heel boekwerk met aantekeningen samen, teneinde de precieze locatie van het geld te kunnen bepalen. Ze besluit uiteindelijk de stoute schoenen aan te trekken en het vliegtuig naar de VS te nemen, om op zoek te gaan naar het in Fargo begraven fortuin. Kumiko, the Treasure Hunter is een ontroerende film over iemand die zich, in een voor haar totaal duistere wereld, onverzettelijk vastklampt aan één lichtpuntje. (Zie de EXTRA helemaal onderaan voor EXTRA meer).
  Drama/Sprookje – MvD 8.0 – IMDb 6.6RT 88%MagnetNL ondertitels.

  LFO – Zweden (2013) – Antonio Tublen

  Robert heeft in zijn kelder een hele stapel geluidsapparatuur staan, waarmee hij probeert een soort brainwavefrequentie te vinden die hem beter laat functioneren. Hij lijdt namelijk aan geluidsallergie. Een door hemzelf bedachte aandoening die voornamelijk opspeelt als zijn vrouw tegen hem praat of als ze weer eens haar zogenaamd rustgevende esoterische yogamuziek opzet. Op een dag vindt hij per ongeluk een frequentie die hem onder hypnose brengt. En als het bij hemzelf kan, waarom dan niet bij anderen? Hij probeert het uit op zijn nieuwe buren en dat werkt. Ze doen alles wat hij van ze verlangt. Dit opent de weg naar ongekende mogelijkheden, maar tevens naar ongekende problemen. LFO is een erg interessante en zeker ook duivels humoristische film die laat zien dat mind control nog best een ingewikkeld ding is.
  Drama/Science Fiction/Zwarte komedie – MvD 8.0 – IMDb 6.6RT N.B.Netflix – Incl NL subs Huh? Wut? Wat? Netflix? Ja. Dit filmpje is bij geen enkele torrentboer te vinden (zo vertelde een kennis van een collega me).

  EXTRA:
  “This is a true story.” Met die woorden begint de film (en de serie) Fargo. Ook Kumiko, the Treasure Hunter is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Namelijk dat van de Japanse Takako Konishi die werd gevonden in de sneeuw in Minnesota en waarvan gedacht werd dat ze op zoek was naar het geld uit Fargo. Dit bleek echter gebaseerd op krommunicatie tussen Takako en de politie. Tjek hieronder de interessante korte docu This Is A True Story, waarin één en ander wordt uitgelegd.
  This Is A True Story

  Meer zondagsfilmpjes? Klikt u dan hier! Meer van deze auteur? Lees dan ook eens waarom u toch altijd zo botertje heet wordt van het luisteren naar klassieke muziek, of hoe je De Ultieme Bedrijfsfilm (met drie hoofdletters) maakt.
  Retecool houdt van u en omdat dat natuurlijk wederzijds is, kunt u hier klikken om ons de moeder te liken op Facebook.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN