More

  RECENTE POSTS

  Zondagsfilmpjes 73

  Vandaag kunt u in The Lobster zien waarom u, ergens in een toekomst niet zo ver weg van hier, maar beter geen vrijgezel kunt zijn. En na het kijken van Sicario, denkt u nog wel even twee keer na, voordat u die verkansie naar Mexico boekt.

  The Lobster – Griekenland/VK (2015) – Yorgos Lanthimos

  Wie het werk van regisseur Yorgos Lanthimos een beetje kent en bijvoorbeeld Kynodontas/Dogtooth gezien heeft, weet dat hij nou niet de meest conventionele filmmaker is. Dat onconventionele is ook duidelijk te zien in The Lobster. Ik bedoel… alleen het verhaal al: Vrijgezellen worden in een hotel gestopt en als ze niet binnen 45 dagen een partner hebben, worden ze veranderd in een dier naar keuze en de natuur in gestuurd. Ook David (Colin Farrell) komt in het hotel terecht. Tijdens dansavondjes moet moet hij proberen een partner te vinden en overdag jaagt hij in het bos op vrijgezellen die zich daar verschuilen. Elke gevangen vrijgezel betekent namelijk een dag extra in het hotel. The Lobster is niet zo absurd als Dogtooth, maar zal nog steeds heel wat mensen hun wenkbrauwen laten fronsen. Mijn advies: gewoon helemaal over je heen laten komen. Wat dan overblijft is een prima verhaal, dat je uiteindelijk toch aan het nadenken zet.
  Drama/Science Fiction – MvD 8.0 – IMDb 7.3RT 91%MagnetNL subs

  Sicario – VS (2015) – Denis Villeneuve

  Emily kan er niets aan doen dat het opvalt dat ze een goede FBI-agente is. Voordat ze het weet, zit ze dan ook in een ultrageheim clubje van de CIA, dat samen met een huurmoordenaar (Benicio del Toro) een drugsbaas in Mexico gaat doodvermoorden. Sicario had heel makkelijk een ‘America, Fuck Yeah!‘ -filmpje kunnen zijn, maar dat is het, mede dankzij de prima rol van Benicio del Toro niet. Fijn stukje gewelddadig en onderhoudend zondagmiddagvermaak.
  Comedy/Drama – MvD 7.5 – IMDb 7.8RT 93%MagnetNL ondertitels.

  Meer zondagsfilmpjes? Klikt u dan hier! Meer van deze auteur? Lees dan ook eens zijn fijne ku(ns)tbeschouwingen, of waarom hij lutsers met een camera haat.

  Retecool houdt van demense en houdt ervan als u uw liefde voor ons laat blijken op Facebook.

  5 3 stemmen
  REET DEZE POTS!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN