More

  RECENTE POSTS

  Zondagsfilmpjes 71

  Vandaag gaan we het eens een beetje anders doen. Met twee filmpjes die op een andere manier uitpakken, dan je misschien zou verwachten: Een western met gore momenten en een leuke film over kanker. Uw “Heee jaaa, hoera! Bedankt MvD! Nu hoef ik me niet te vervelen vandaag!” kunt u uiteraard kwijt in de comments.

  Bone Tomahawk – VK (2015) – S. Craig Zahler

  In dit debuut van regisseur Zahler wordt een aantal mensen, door een in grotten levende stam, ontvoerd uit een westernstadje. Een viertal mannen onder leiding van Sheriff Franklin Hunt (prima gespeeld door Kurt Russell) gaat in de achtervolging op de kidnappers. Bone Tomahawk is een puike western. Lekker traag , maar -mede door het fijne spel van de cast- heb je dat niet in de gaten. De dialogen zijn prima en er zit ook voldoende humor in. Houd trouwens wel een kussen bij de hand, om even achter weg te kruipen. Want hoewel de genre-aanduiding ‘horror’ wellicht wat overdreven is, zitten er toch hier een daar wel een paar fijne, gore momenten in de film. [/evil laugh].
  Western/Avontuur/Horror – MvD 8.0 – IMDb 7.1RT 87%MagnetNL subs

  Me and Earl and the Dying Girl – VS (2015) – Alfonso Gomez-Rejon

  Greg en zijn productie-assistent Earl, brengen hun schooldagen door met het naspelen van klassieke films. Op een dag krijgt allemansvriend Greg de opdracht van zijn moeder om vrienden te worden met zijn buurmeisje Rachel. Daar heeft hij helemaal geen zin in, maar omdat ze kanker heeft, vindt hij het zielig en doet hij het toch maar. Uiteindelijk worden ze natuurlijk wel vrienden en leven ze nog lang en gelukkig. Oh nee, toch niet. Iedereen gaat dood. Nou, een beetje dat dus. Me and Earl and the Dying Girl is een filmpje dat heel gauw in clichés had kunnen verzanden, sentimentele paden had kunnen bewandelen, of gesmoord had kunnen worden onder een typisch indie-sausje. Dat gebeurt allemaal niet. En dat maakt dat de film van begin tot einde, fris en onvoorspelbaar blijft. Won de Grand Juryprijs èn de publieksprijs op het Sundance Festival. En dat was niet voor niets.
  Comedy/Drama – MvD 7.5 – IMDb 7.8RT 82%MagnetEN ondertitels.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN