More

  RECENTE POSTS

  Zondagsfilmpjes 69

  Het is zondag en er worden dingen met code oranje en zo verwacht. Dat betekent dus lekker op de bank hangen en filmpjes kijken! Vandaag allereerst een prima psychologische thriller over al dan niet gewenste cadeautjes en als tweede een film over een popster-op-leeftijd, die ontdekt dat John Lennon hem ooit een brief heeft geschreven die zijn leven had kunnen veranderen.

  The Gift – VS (2015) – Joel Edgerton

  Het jonge echtpaar Simon en Robyn, verhuist van Chicago naar het zonnige Californië, om het verleden achter te laten en opnieuw te beginnen. Welk verleden en waarom er opnieuw begonnen moet worden is voor de kijker dan nog onduidelijk, maar dat zal snel veranderen. Tijdens het winkelen komen ze een oud studiegenoot van Simon tegen, Gordo genaamd. Gordo stuurt hen vervolgens een welkomstgeschenk. Het echtpaar nodigt hem als dank bij hen thuis uit, waarop Gordo meer geschenken stuurt en steeds vaker gezellig, onaangekondigd bij hen op de stoep staat. In dit speelfilmregiedebuut van Joel Edgerton, die u als acteur misschien kent uit (prima) films als Animal Kingdom en Warrior, speelt de regisseur zelf de rol van Gordo. En dat doet hij prima. De onderhuidse spanning is af en toe te snijden en de film blijft tot het eind boeien. Net als je denkt dat je alles al weet, word je weer op het verkeerde been gezet en dat houdt de boel fijn op niveau. Prima psychologische thriller. En dat werd wel weer eens een keer tijd.
  Mysterie/Thriller – MvD 8.0 – IMDb 7.2RT 93%MagnetNL subs

  Danny Collins – VS (2015) – Dan Fogelman

  Danny Collins (een prachtige rol van Al Pacino) is een pop/rockster op leeftijd, die wel zijn haren, maar niet zijn streken is verloren. Neukend, zuipend en snuivend gaat hij door het leven. Al een jaartje of veertig. Tijdens de voorbereiding van een nieuwe tour komt hij erachter dat er een brief bestaat die John Lennon ooit aan hem persoonlijk heeft geschreven, maar die hem op de een of andere manier nooit bereikt heeft. Hij zoekt en vindt die brief en de inhoud ervan verandert vervolgens zijn leven. Danny Collins is een erg vermakelijke film, waarin alle rocksterclichés op zo’n manier voorbij komen dat het toch geloofwaardig blijft. Hoewel er op een gegeven moment wel een Amerikaans emosausje overheen wordt gegoten, blijft de film -voornamelijk door het spel van Pacino en de rest van de cast- toch bovendrijven.
  Drama/Comedy – MvD 7.5 – IMDb 7.1RT 78%MagnetEN ondertitels.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  5 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  5 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  -1--O--3-
  -1--O--3-
  Gast
  30/11/2015 - 13:14 13:14

  Nou nou, zondagsfilmpjes. Chicken geworden en alleen maar trailers de laatste tijd?
  Weer een rubriek met weinig inhoud… jammer RC, zeer jammer.

  Reet
  Beheerder
  Antwoord aan  -1--O--3-
  30/11/2015 - 13:30 13:30

  He? Wat? Deze rubriek is al vanaf dag één hetzelfde.

  Jake
  Lid
  Antwoord aan  -1--O--3-
  30/11/2015 - 13:32 13:32

  Wat reet zegt, Leo.

  horrorneefje
  Antwoord aan  Jake
  30/11/2015 - 18:39 18:39

  “Om (een torrent van) deze film te downloaden: plaats met behulp van de muis, of eventueel de touchpad, de cursor op het woord ‘Magnet’. De cursor zal nu veranderen in een handje met een uitgestoken wijsvinger. Dit is een indicatie dat dit een zogenaamde interwebs-link is….”

  L B
  L B
  Beheerder
  30/11/2015 - 13:32 13:32

  Volgens mij zie ik toch echt magnet link etc onderaan het topic

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN