More

  RECENTE POSTS

  Zondagsfilmpjes 68

  Het is zondag en dat betekent lekker op de bank hangen en filmpjes kijken! Vandaag als eerste een vermakelijk Amerikaans inkijkje in het leven van een vrouw die het wil gaan maken als voice-over van filmtrailers. En als tweede hebben we een Franse animatiefilm over een schilderij en alle figuren die daarin wonen.

  In A World – VS (2013) – Lake Bell

  Iedereen die ooit een film heeft gekeken kent natuurlijk de legendarisch geworden zin ‘In A World’. Deze zin is beroemd gemaakt door de al even legendarische filmtrailer voice-overacteur Don Lafontaine, die een stuk of 5000 (!) van die trailers insprak. Carol’s vader is na de dood van Lafontaine, de grootste geworden en doet nogal laatdunkend over de aspiraties van zijn dochter, om ook het vak in te gaan. Carol is echter vastbesloten om haar stem in de trailer van een blockbuster te krijgen. Erg vermakelijk en humoristisch zondagmiddagvermaak! Met een prachtige rol van Fred Melamed als Carol’s vader.
  Comedy/Drama – MvD 7.5 – IMDb 6.7RT 92%MagnetNL subs

  Le Tableau – Frankrijk (2011) – Jean-François Laguionie

  In een onafgemaakt schilderij van een kasteel in een bos, wonen drie verschillende soorten figuren. De Reufs (schetsen), de Pafinis (nog niet helemaal af omdat ze een paar kleuren missen) en de Toupins (compleet geschilderde figuren). De Toupins beschouwen zich als superieur en hebben de Pafinis naar het bos verbannen en de Reufs tot hun slaven gemaakt. Drie figuren besluiten dat ze niet meer op deze manier willen leven en gaan op zoek naar De Schilder. Dan begint een avontuurlijke reis langs allerlei schilderijen en hun bewoners. Kunstig filmpje met een boodschap. Al ligt die er gelukkig niet al te dik bovenop, waardoor de film uiterst amusant blijft.
  Animatie/Fantasy – MvD 7.5 – IMDb 7.3RT 82%MagnetNL ondertitels.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN