More

  RECENTE POSTS

  Zondagsfilmpjes 67

  Het is zondag en dat betekent lekker op de bank hangen en filmpjes kijken! Vandaag is de verbindende factor Iran. Als eerste een pseudo-Iraanse vampierwestern uit de VS en de tweede film is een fijne middeleeuwse avonturenfilm, die zich grotendeels in het Perzische Isfahan afspeelt.

  A Girl Walks Home Alone At Night – VS (2014) – Ana Lily Amirpour

  In de Iraanse stad Bad City zie je vrijwel nooit iemand op straat. Degenen die zich wel op straat vertonen zijn op z’n minst nogal louche te noemen. Criminelen, drugsverslaafden, hoeren en pooiers (of combinaties daarvan) maken het een wetteloos en troosteloos geheel. Wie zich ook op straat waagt is een naamloos meisje (The Girl) in een zwarte chador op een skateboard. Op een avond, als ze alleen naar huis op weg is, ontmoet ze Arash. Een, in een oude Amerikaanse auto rijdende, James Dean lookalike. De film wordt omschreven als ‘De eerste Iraanse horrorfilm’ maar dat is een beetje misplaatst. De regisseuse is een geboren Britse, die de film in de VS gemaakt heeft. En die Amerikaanse invloeden zijn overduidelijk aanwezig. De kunstige zwart-witbeelden en het sfeertje dat wordt neergezet, deden me meteen aan Sin City denken. En laat ik dat nou een prima film vinden. De fijne Amerikaans-Iraanse indie-soundtrack is trouwens ook de moeite waard. Misschien iets te kunstig voor sommigen, maar een lust voor het oog voor anderen.
  Horror/Drama/Romantiek – MvD 7.5 – IMDb 7.1RT 95%MagnetEN subs

  Der Medicus (The Physician) – Duitsland (2013) – Philipp Stölzl

  Als, in het elfde-eeuwse Engeland, de 9-jarige Rob Cole zijn moeder ziet sterven, vraagt hij zich af of hij haar had kunnen redden. Hij gaat in dienst bij een kermisgenezer en daar wordt zijn interesse in de geneeskunde nog verder aangewakkerd. Hij besluit geneeskunde te gaan studeren bij de wereldberoemde Perzische geneeskundige Avicenna (prima rol van Ben Kingsley). Hij moet daarvoor wel even een stoomcursus ‘jood zijn’ ondergaan, want de school accepteert geen christenen. The Physician is een heerlijke avonturenfilm, zoals ze die wat mij betreft veel vaker mogen maken. Het pakkende verhaal en de mooie beelden, maken dat de 150 minuten die de film duurt, voorbijvliegen!
  Avontuur/Drama – MvD 7.5 – IMDb 7.2RT n.b.MagnetNL ondertitels

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  horrorneefje
  Lid
  09/11/2015 - 12:58 12:58

  Er zijn weer Zondagsfilmpjes!

  *juicht en bittorrent aanslingert*

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN