More

  RECENTE POSTS

  WOLLT IHR DEN TOTALEN FRÜHSTÜCK?!?!?!?!?

  Er woedt op dit moment een ware ontbijt-oorlog in Nederland. Op de raarste plaatsen kun je tegenwoordig terecht voor een ontbijt voor weinig geld. Meubelwinkels, warenhuizen, benzinepompen, hamburgerrestaurants, tuincentra, you name it. Zelf ontbijt ik gewoon heel fossiel thuis, en dan zal ik wel een dief van m’n eigen portemonnee zijn maar ik wilde het voorlopig toch maar zo laten, want het niveau van de ontbijtjes doet me niet bepaald watertanden. En uitzonderingen daargelaten hebben ze doorgaans de kille uitstraling van een bedrijfskantine. Mediakok Pierre Wind is naar het schijnt wel deskundig, en deed voor het VARA programma Kassa dit vermakelijke verslag. Grote vraag bij dit alles is: Waarom? Waarom buitelen al die detaillisten massaal over elkaar heen met hun low-budget verzameling kleffe broodjes, plastic kaas en bekertjes warme zwarte uilenzeik? Een woordvoerder van IKEA zegt daarover: “Ontbijtjes zijn een mooie manier om klanten op een vroeg tijdstip naar de winkel te lokken. In de hoop uiteraard dat ze na het eten nog een rondje door de winkel maken.” Nu was ik laatst op een doordeweekse ochtend op pad in een klein plattelandsstadje, en wilde met mijn gezelschap ergens koffie, en de enige horeca die beschikbaar was, was het restaurant van de Hema. Alleen puilde deze uit van de vrekkige stinkbejaarden, die na het betalen van één euro de toch al schaarse zitplaatsen de verdere ochtend bezet zouden gaan houden! Het eerder genoemde Kassa filmpje laat bij Ikea een soortgelijk beeld zien. Dus de vraag wordt dan: waarom zou je al die krenterige oudjes ‘s morgens in alle vroegte je zaak inlokken? Maar ik kan de vraag ook omdraaien: als je gepensioneerd bent, en alle tijd en vrijheid van de wereld hebt, en ‘s morgens kunt besluiten om naar de prachtigste te plekken af te reizen, waarom zou je dan naar een Ikea restaurant op een troosteloos industrieterrein gaan?

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  12 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  12 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  barq
  Lid
  14/05/2014 - 10:19 10:19

  Goed filmpje, maar met die beweeglijke Pierre moet je wel continu op je hoede zijn om die halve kopstoten te ontwijken. Zeg.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  14/05/2014 - 10:56 10:56

  “als je gepensioneerd bent, en alle tijd en vrijheid van de wereld hebt, en ‘s morgens kunt besluiten om naar de prachtigste te plekken af te reizen, waarom zou je dan naar een Ikea restaurant op een troosteloos industrieterrein gaan?”
  Omdat je niet meer dan 3 Euro te besteden hebt en een buskaartje naar “de prachtigste plekken” al snel ietsje duurder is dan dat.

  Ik denk dat Ikea binnenkort met een complete bejaardenaanleunwoningen komt (ingericht met Plundra overblijfsels). In de veronderstelling dat de inwoners het restant van hun AOW dan compleet bij de Ikea besteden, kan daar voor een prikkie gewoond worden. Voor de bejaarden is het extra interessant dat de (klein)kinderen dan wat vaker langskomen omdat een anders saai bezoek aan opoe nu met een net ff minder saai rondje door de Ikea gecombineerd wordt.

  Bismarck
  14/05/2014 - 12:15 12:15

  Is er nog geen website die goedkope ontbijtjes (inclusief menu) in kaart brengt? Zou wel een mooi idee zijn, want ik loop blijkbaar altijd de/het verkeerde meubelzaak of tuincentrum in, waar ze me als een stoeptegel aankijken als ik bij de kassa naar ontbijt vraag.

  Jack Random
  Jack Random
  14/05/2014 - 12:25 12:25

  “Omdat je niet meer dan 3 Euro te besteden hebt en een buskaartje naar “de prachtigste plekken” al snel ietsje duurder is dan dat.”

  Fuck it, ik doe het niet ook, bekijk het maar..

  Eierbal
  Eierbal
  Gast
  14/05/2014 - 12:40 12:40

  Vrekkige stinkbejaarden en krenterige oudjes ‘s :
  dit wordt wel de categorie waar wij straks allemaal onder vallen.

  Met het uitmoorden van het sociaal cultureel werk is er zowat geen plek meer voor deze mensen. Doe terug dat buurthuis met biljarten, bridge en breien.

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  14/05/2014 - 13:08 13:08

  Maar gaan we dan niet full retard op alle babyboomers en bejaarden die zwemmen in ons geld en de hele wereld voor de generaties erna volledig naar de klote hebben geholpen?
  Want die komen toch met hun Mercedessen en BMW’s de goedkope ontbijtjes wegstelen voor de kansarme generaties na hen? De overlopende pensioenpotten massaal uitgeven?

  majava, ook hier.
  14/05/2014 - 14:13 14:13

  Oh leuk dit. Een onderwerp dat mij wel aanspreekt. Niet die ontbijten, want dat heeft Finland nog niet bereikt. Zelfs de McD heeft het niet (maar IKEA weer wel). Nee, die hang-ouderen. Ik ben er als de dood voor. Ik woon in een dorp en dus a. veel bejaarden en b. weinig hangplekken. De keuze voor hen viel al makkelijk op het tankstation, al vroeg in de morgen open.

  Het zijn over het algemeen geen oudjes waar je medelijden voor moet hebben. Geen weduwnaren of arme donders. Ze komen meest met de auto, vaak een midden- of topklasse model. Ik aanschouw dat wel eens en ik bedenk me dan dat alleen al daarom ik echt niet met pensioen hoef en hoop tot m’n dood actief te zijn. Met de disclaimer dat dan wel in werk moet zijn waar ik me in kan vinden -iets dat los staat van uren of salaris. Deze oude knakkers zijn met pensioen en hebben niks anders dan elke dag in dat tankstation te hangen. Ik pas daarvoor, zelfs al m’n homies het zouden doen.

  Ik vond afgelopen week toevallig een internetdiscussie over deze groep in dat tankstation. Nou, de meningen waren niet mild…

  Jack Random
  Jack Random
  14/05/2014 - 14:16 14:16

  “Ze komen meest met de auto, vaak een midden- of topklasse model.”

  DAT KAN HELEGAAR NIET, WANT ZE HEBBEN MAAR 3 EURO TE BESTEDEN, EN NIET EENS GELD VOOR EEN BUSKAARTJE, DIE ARME OUWETJES.

  E.R. Deoz
  14/05/2014 - 16:50 16:50

  Iedereen van 65 jaar of ouder zou ook gewoon gratis met het openbaar vervoer moeten kunnen! Ieder oudje heeft het recht op een voordeelontbijtje, ook zonder eigen vervoer.

  Hoe lang kan het duren voordat de Action een eethoekje heeft?

  MadDieu, drukt zijn snor
  14/05/2014 - 21:22 21:22

  E.R. Deoz: in België mag 65+ gratis met het OV. Nederlandse grensbewoners kunnen ook een Belgische bejaardenkaart aanvragen, maar dan moet het postkantoor over de grens wel meewerken en als ontvangstadres werken.

  Bij ons in de gemeente staan enkele verzorgingstehuizen (met gratis zeikluierlucht), hier kun je als 55+ goedkoop ontbijten en warm eten (jonge introducees toegestaan).

  Hangmat
  Hangmat
  Gast
  14/05/2014 - 22:58 22:58

  My god, typisch vara.. twee euro- ontbijtjes gaan zitten wegvreten en dan achteraf klagen over de kwaliteit.. Ja, we hebben tenslotte het recht om voor 2 euro bij de Librije te vreten..

  Hangmat
  Hangmat
  Gast
  14/05/2014 - 23:08 23:08

  Ik ben trouwens 1 keer in de ochtend bij de Ikea geweest maar de rijen voor het ontbijt waren me veuls te lang.. geen oudjes, maar vooral multicultureel Nederland met weinig geld stond daar in de rij, dus ik heb beneden genoegen maar genomen met een kippe-restvlees- hot-dog van 50 cent.. JA MENSE.. HET KAN GOEDKOPERR!

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN