More

  RECENTE POSTS

  Win – Win

  Soms kan de oplossing voor een probleem zo simpel zijn. Zeker wanneer de betrokkenen zelf de oplossing aandragen. Dan is het helemaal een Win-Win situatie. Even hier onder naar 1.25 scrollen voor de oplossing der oplossingen (En check dat logo dan! Nee, dit is niet de Arabische versie van the Onion, dit is serieus!)

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  17 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  17 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Frisco
  Lid
  04/07/2014 - 11:44 11:44

  Pragmatische moslims, gekker moet ‘t niet worden!

  cspr
  Lid
  04/07/2014 - 11:52 11:52

  Zijn punt is: NL-overheid hoeft niet te bepalen waar ik ga of sta, ongeacht mijn beredenering.

  helemaal mee eens.

  cspr
  Lid
  04/07/2014 - 13:17 13:17

  Reet, daar ben ik het niet mee eens. Ik snap de ethische afweging wel, ik denk alleen dat de overheid zich juist daarmee niet hoeft te bemoeien. Want dan is het niet een kwestie van “dat” de overheid zich ergens mee mag bemoeien, maar alleen nog “wanneer”.

  “Als de Nederlandse overheid ervan op de hoogte is als jij naar Thailand gaat om kleuters te verkrachten”
  “Als de Nederlandse overheid ervan op de hoogte is als jij naar Chersonisos gaat om veel te veel alcohol te drinken”
  “Als de Nederlandse overheid ervan op de hoogte is als jij naar Belgié gaat om benzine te tanken”

  Moet je vooral niet aan de overheid overlaten.

  Chubbychaser
  04/07/2014 - 13:57 13:57

  Zolang jij je hand ophoudt bij belastingbetalers heeft de overheid heel wat te zeggen over wat jij in het buitenland gaat doen
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2014/06/uitkering-jihadstrijders-gestopt

  cspr
  Lid
  04/07/2014 - 14:04 14:04

  Hoe weet de overheid dat eigenlijk? Bespioneren ze ons?

  cspr
  Lid
  04/07/2014 - 14:09 14:09

  @chubby, Ja, want die jongens in Syrie zitten rond de 21ste natuurlijk wel te wachten of hun uitkering al binnen is, terwijl de kogels hun om de oren fluiten!

  vanpuffelen
  04/07/2014 - 14:37 14:37

  @reet: wellicht is infidels poppen in Syrie ook niet strafbaar?

  Weirdoinventor
  Lid
  04/07/2014 - 15:13 15:13

  Vroegah lang geleden was dit de standaard oplossing (bijvoorbeeld voor die mensen die in Spanje tegen Franco gingen vechten voordat WOII was uitgebroken, veelal communisten, anarchisten en andere mensen met een sterke overtuiging), als je merkt dat ze gegaan zijn, nationaliteit afnemen. Nu overheden de middelen hebben om van tevoren te weten dat iemand plannen heeft, en de communicatie met douanebeambten de wereld rond vloeiender is geworden, gaan ze zich kennelijk afvragen of iemand laten gaan terwijl je weet wat hij wil gaan doen, of het op zijn minst had kunnen weten, wel goed is, of jij dan niet verantwoordelijk bent voor de doden die vallen.

  Zou jij de lijn van je pitbull loslaten als hij grommend en kwijlend loopt te klauwen naar een kleuter? Nee, natuurlijk niet, het is een domme hond, en die moet doen wat jij zegt. Maar met criminelen (en daar vallen moordenaars ook onder in de meeste landen, zeker als ze tegen de dictator die de wetten opstelt vechten) kan je je wel degelijk afvragen of je die niet hetzelfde moet behandelen. Of afluisteren en geheime diensten etc een goed idee zijn is een losstaande discussie. Maar als je de informatie toch al hebt, kan je mensen dan niet beter boeken voor het voorbereiden van een misdrijf, in plaats van pas voor het misdrijf zelf? Als zij van hun paspoort af willen, prima, maar laat ze dat dan netjes regelen, ergens immigreren en hun probleem worden, en daarna moordplannen gaan verzinnen. Ik zeg, zet ze maar voor een rechter. En de slimmeriken die wel door de mazen kruipen? Die hoeven inderdaad niet meer terug te komen. Waren er niet laatst op het journaal een aantal ronselaars die beweerden dat ze zouden vertrekken zodra het kalifaat was uitgeroepen? Dag!

  (Dit is overigens onafhankelijk van waar je heen wil en wie je er wil vermoorden. Als je meevecht in een oorlog waar Nederland geen steun aan geeft moet je je misschien toch eens gaan afvragen hoe hard je je overheid nog vertrouwd, zij jouw in ieder geval niet meer. Vandaar dat de regel altijd “dag met je handje” geweest is.)

  cspr
  Lid
  04/07/2014 - 15:27 15:27

  “Of afluisteren en geheime diensten etc een goed idee zijn is een losstaande discussie.”

  Het een kan niet zonder het ander (is mogelijk dankzij) zeg je zelf. Ik zie dan ook niet in waarom je die discussies zou moeten loskoppelen.

  Weirdoinventor
  Lid
  05/07/2014 - 19:04 19:04

  Oké, dat is wel bizar slecht. Dat je inderdaad niks doet met je beste informatie.

  Tapmarin
  Tapmarin
  06/07/2014 - 22:59 22:59

  Op 1.00 klinkt VVD meneer Van der Steur ontzettend daadkrachtig:

  “Als het zo is dat je nu al mensen hebt waarvan je zegt, die zijn op weg om daar naar toe te gaan, dan is dat absoluut iets waarvan wij zouden vinden dat we dat met de minister moeten bespreken of het kan, en als het kan…”

  Bweurk.

  Er is niks geen ethische afweging of het strafbaar is in Syrie infidels te doden. De afweging is dat we geradicaliseerde danwel niet-geradicaliseerde jihad-gangers met een enorm PTSD hier niet terug willen hebben, en de stemmende bevolking moet weten dat we er alles aan gedaan hebben om dat onmogelijk te maken.

  Bismarck
  06/07/2014 - 23:33 23:33

  Wel opvallend hoe roerend eens Wilders en die gemaskerde Kalasjnikovdrager het met elkaar zijn.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN