More

  RECENTE POSTS

  Wetenschappelijk bewezen: Kattenfilmpjes maken gelukkiger

  De oude Grieken en Romeinen hadden natuurlijk al een stortvloed aan kattenbeelden, en op de Interwebs is het anno 2015 niet veel anders: je kan geen link aanklikken of er start wel een kattenfilmpje op. Vooral op de sociale media, denk aan Hyves, Faecesbook en de reactiepanelen van De Telegraaf struikel je letterlijk over die ellendige kutkatten.

  Wat mensen er in hemelsnaam aan vinden is me een compleet raadsel, en om raadsels op te lossen pleeg ik mij doorgaans te wenden tot *trompetgeschal* De Wetenschap! In dit geval de Universiteit van Indiana in Indiana, dat hier onderzoek naar deed. Onder zo’n 7000 proefpersonen (N = 6795) werd het effect getest van het kijken naar kattenfilmpjes en daaruit kwam naar voren dat het de stemming van de kijkers verbeterde, maar ook dat zij gebukt gingen onder een schuldgevoel omdat zij als gevolg van hun kijkgedrag hun feitelijke werk voor zich uit gingen schuiven.

  Met name in de Zuid-Europese landen kon een zeer duidelijke correlatie (r=96, standard dev. 1.4)) worden gemeten tussen het kijken naar kattenfilmpjes en de krimp van de nationale economie. Vooral de Grieken bleken obsessieve kattenkijkers, hetgeen natuurlijk historisch verklaard kan worden. Om de economische teruggang een halt toe te roepen hebben de Grieken naar verluid, in hun overleg met Dijsselbloem en andere schuldeisers, aangeboden op nationaal niveau YouTube te blokkeren, teneinde de arbeidsproductiviteit te vergroten en het vertrouwen in de Griekse economie te herstellen. Hetgeen enigszins haaks staat op de conclusie van de Wetenschappers uit Indiana, die juist vaststelden dat na het kijken naar kattenfilmpjes de productiviteit stevig toenam. Ten einde dit proefondervindelijk vast te stellen bent u uitgenodigd uw favoriete kattenfilmpje hieronder in de comments te plempen.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN